Din activitatea DIRECȚIEI JUDEȚENE PENTRU SPORT ȘI TINERET MUREȘ

Distribuie pe:

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural al Județului Mureș, prezidată de domnul dr. Lucian Goga - Prefectul județului Mureș, desfășurată miercuri, 20 decembrie 2017, a fost prezentată informarea privind activitatea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș.

Dna Rus Iuliana - director executiv la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, a prezentat informarea privind activitatea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș. După ce a trecut în revistă principalele atribuții ale DJST, a prezentat cele mai importante evenimente sportive care s-au desfășurat la nivelul județului Mureș în anul 2017.

Printre cele mai importante evenimente dedicate sportului și sportivilor mureșeni a fost Gala Sportului Mureșean, care a avut loc pe data de 9 decembrie a.c., la Sala Mare a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș. În cadrul acestei gale au fost premiați sportivii legitimați în județul Mureș, cu rezultate deosebite în anul 2017 la Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice, Naționale, Cupe Mondiale și Europene sau Jocuri Universitare. Câștigătorii au fost desemnați în baza unui clasament de final de an întocmit pe baza unui punctaj elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului, la categoriile seniori, juniori și speranțe. De asemenea, au fost premiați și cei mai buni antrenori, precum și cele mai bune echipe.

În continuare, directorul executiv al DJST a făcut referire și la calendarul competițional elaborat pentru anul 2017, care a avut în vedere organizarea de acțiuni sportive în diferite localități ale județului ca, Sighișoara, Reghin, Luduș, Sovata, precum și în mediul rural, Gurghiu, Răstolița, Bezid, Rîciu, Câmpul Cetății. Acest calendar competițional a avut menirea ca prin obiectivele și acțiunile cuprinse, prin resursele financiare și umane utilizate să ducă la realizarea indicatorilor și a rezultatelor prevăzute în trei mari programe: „Promovarea sportului de performanță", ,,Sportul pentru toți" și programul „Întreținerea, funcționarea și dezvoltarea bazei materiale sportive".

A evidențiat totodată, faptul că în anul 2017 DJST Mureș a organizat diverse programe de tineret. Activitățile s-au desfășurat în mare parte prin colaborare cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret din județ, instituții publice Locale, dar au fost organizate și activități proprii a DJST Mureș.

În cadrul raportului prezentat s-a făcut referire și la taberele din anul 2017, menționându-se că a fost pus în funcțiune Centrul de agrement Sovata 1, după o perioadă de 10 ani, în care a stat în conservare. În perioada vacanței de vară a elevilor 2017, au fost organizate 6 serii de tabără la care au participat un număr de 163 de elevi și însoțitori. Pentru programul de tabere sociale, Ministerul Tineretului și Sportului a alocat suma de 50.000 lei, reprezentând cheltuielile de cazare, masă și transport, iar pentru copiii și tinerii cu dizabilități a fost alocată suma de 10.000 lei, reprezentând cheltuieli de cazare și masă. Pentru lucrări de reabilitare și punerea în funcțiune a unui număr de 75 de locuri, s-a alocat suma de 280.000 lei.

De asemenea, s-au mai organizat tabere la Centrul de vacanță Sovata 2 și la Baza turistică Mureșul - Târgu-Mureș, unde s-a desfășurat proiectul de tabără națională intitulat ,,Tabăra națională de muzică vocal-instrumentală". Ajuns la cea de-a IV-a ediție consecutivă, acest proiect este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Programe și Tabere pentru Tineret și Studenți. La această tabără au participat 70 de copii din 9 județe și municipiul București. Au fost prezentate mai multe tipuri de muzică: populară, ușoară, folk, jazz, muzică de fanfară și dans tematic, bucurându-se de un real succes. 

Lasă un comentariu