Lumina, Lucrul și... Poruncile divine

Distribuie pe:

„Tot ce s-a poruncit de Dumnezeul ceresc trebuie să se facă cu îngrijire pentru templul (biserica) Dumnezeului celui ceresc. Băgați de seamă să nu-și întindă cineva mâna asupra bisericii Dumnezeului ceresc ca să nu vină mânia lui asupra poporului, conducătorilor și fiilor lui. Doamne Dumnezeul nostru, drept ești tu, pentru că ne-ai scăpat până în ziua de astăzi; iată că noi și acum suntem în nelegiuirile noastre; deci astfel nici n-ar trebui să stăm înaintea feței tale. Pocăiți-vă, lepădați-vă de păcatele voastre înaintea Dumnezeului nostru și faceți voia lui, depărtați-vă de popoarele cele rele".

Cartea I a lui Ezdra Conform tradiției evreiești, EZDRA a trăit aproximativ între anii 480-440 î.Hr. și a fost un mare preot care a introdus TORA (primele 5 cărți din Biblie: Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri și Deoteronomul) în Ierusalim după întoarcerea evreilor din exilul babilonian. Neoficial, el este cel care, ajutat de un mare grup de preoți, a compus cărțile Vechiului Testament. Cartea este scrisă în anul întâi al domniei lui CIRUS, regele Perșilor, care, pentru a se îndeplini cuvântul Domnului, cel grăit prin gura lui Ieremia, a dat veste tuturor popoarelor pământului să construiască locaș sfânt Domnului în Ierusalim.

***

„Dumnezeu este lumina care ne ridică pe stâncile adevărului. Nu există timp pentru noi dacă nu-L avem pe Dumnezeu în suflet. Iubirea ți-o dă Dumnezeu, nu o alegi tu. Nimeni nu poate ierta cu adevărat, așa cum o face Dumnezeu. Dumnezeu liniștește valul când suntem o epavă pe o mare neînțeleasă. Rugăciunea este lacrima care udă Credința și o face să sporească".

Betty Marcovici (1958-), scriitoare, a primit nominalizarea la Premiul pentru Umor la Revista Urzica, București-1980.

***

„Omul să lucreze fără încetare, ceea ce este drept și folositor să caute ca să fie o icoană a celor dumnezeiești."

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), poet german, ilustru gânditor și om de știință, una din cele mai de seamă personalități ale culturii europene. A primit o cultură religioasă luterană cu includerea lecturii Bibliei și a slujbelor de duminică la Biserică. A studiat desenul, muzica (pianul, violoncelul), scrima, călăria, literatura germană și universală, limbi străine vechi și moderne (germana, greaca veche, latina, italiana, franceza și engleza).

P.S. „Precum Moise a înălțat șarpele în pustiu, tot așa și Fiul Omului se va înălța, pentru ca cei ce vor crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică" (Ioan 3, 14,15).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu