LENJERIA DE PAT NE POATE ÎMBOLNĂVI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din New York, citați de descopera.ro, susțin că organismele microscopice din lenjeria de pat ne pot îmbolnăvi și că, pentru a evita acest lucru, recomandă spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână.

„Oamenii produc în mod natural 83 de litri de transpirație în pat, în fiecare an. Când afară este căldură și umezeală, lenjeria de pat se transformă într-o adevărată grădină zoologică pentru bacterii și ciuperci microscopice.

Conform studiului nostru, pernele umplute cu pene sau cu material sintetic, vechi de la 1 la... 20 de ani, conțin între patru și 17 specii diferite de ciuperci invizibile cu ochiul liber.

Lenjeria de pat în care dormim nu conține doar bacterii de pe corpul nostru, ci și din aer, de la resturi microscopice de pe pielea animalelor, polen, praf, scame și chiar microparticule din fecalele animalelor, invizibile cu ochiul liber, care intră pe geam fără să le putem observa. La toate acestea se adaugă și soluțiile chimice cu care e tratată lenjeria de pat în fabrică.

Bacteriile și ciupercile din pat pot provoca o serie de reacții alergice chiar și persoanelor care nu suferă în mod normal de alergii, de la strănut și curgerea nasului, până la iritație în gât. În cazul celor care suferă de astm sau prezintă în mod obișnuit o alergie, efectele pot fi resimțite mult mai agresiv", explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu