În acest an, VĂDUVELE ȘI VETERANII DE RĂZBOI - 370 DE LEI PENTRU CHELTUIELI DOMESTICE!

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 20 decembrie 2017, Guvernul a decis ca văduvele și veteranii de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat vor primi, în acest an, câte 370 lei (față de 335 lei) pentru cheltuieli domestice, adică pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, al energiei electrice sau termice pentru nevoi casnice - cu 10,5% mai mult față de anul trecut.

„De această sumă vor beneficia în total 10.066 persoane, iar fondurile provin din bugetele pe anul 2017 ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale (pentru 9.438 persoane), Ministerului Apărării Naționale (327 persoane), Ministerului Afacerilor Interne (300 persoane) și Serviciului Român de Informații (o singură persoană)", precizează Guvernul.

Anul trecut, aproximativ 13.677 beneficiari au primit câte 335 lei.

Drepturile de care beneficiază aceste persoane sunt reglementate prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cuantumul indemnizației este stabilit anual, prin hotărâre de Guvern, și ține seama, atât de evoluția prețurilor, cât și de posibilitățile de susținere de la bugetul de stat.

Lasă un comentariu