Materialul didactic pentru grădinițe și creșe, cu bani de la buget

Distribuie pe:

Consilierii locali municipali au aprobat, în ședința din 19 decembrie, asigurarea din bugetul local pe 2018 a fondurilor necesare achiziționării de material didactic pentru creșele și grădinițele din municipiu. Legislativul local a decis alocarea sumei de 100.000 de lei pentru creșe, respectiv 1,6 milioane de lei pentru grădinițe, bugetul inițial fiind dublat în urma unui amendament. Sumele sunt destinate, defalcat, pentru achiziționarea de material didactic cu timp de exploatare mai mic de un an (hârtie, plastilină, creioane etc.) și material didactic cu timp de exploatare mai mare de un an (cărți, jucării din plastic și lemn, videoproiectoare ș.a.).

Decizia consilierilor constituie o premieră întrucât - se arată în expunerea de motive - până acum, municipalitatea n-a asigurat niciodată fonduri pentru material didactic, părinții fiind obligați să asigure acest material din resurse proprii, iar majoritatea creșelor și grădinițelor au acceptat aceste obiecte, într-un acord tacit al părților implicate (părinți, creșe, administrație locală).

În funcție de solicitările unităților de învățământ preșcolar, în bugetele următorilor ani urmează să fie alocate sume pentru material didactic, Consiliul Local asumându-și, pe termen lung, acest gen de cheltuieli.

Lasă un comentariu