Crăciunul este, prin excelență, sărbătoarea bucuriei, sărbătoarea luminii. Este sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Isus, „lumina adevărată care, venind în lume, luminează pe orice om" (In 1, 9) . La Crăciun, „Cuvântul S-a făcut trup și a locuit între noi, plin de har și de adevăr."
Sosirea Crăciunului a fost bine pregătită în Parohia IV „Adormirea Maicii Domnului" din Târgu-Mureș. Mai întâi, prin postul de șase săptămâni, „postul bucuriei", un post al iubirii, căci a posti înseamnă a-L iubi pe Isus precum și pe semenii noștri. Copiii sunt cei care așteaptă cel mai mult sărbătoarea Crăciunului, drept pentru care ei s-au pregătit foarte bine pentru acest eveniment religios important. Pregătirile au început din timp, printr-o bună catehizare asupra însemnătății lui precum și prin pregătirea serbării tradiționale de Crăciun.
Crăciunul nu poate fi întâmpinat cum se cuvine decât cu sufletul curat, despovărat de păcat, prin sacramentul spovezii și al sfintei împărtășanii. Pe rând, credincioșii au trecut prin confesionalele parohiei unde părintele paroh Ioan Fărcaș precum și părintele Iacob Măierean i-au primit în fiecare dimineață și seară, în vederea pregătirii lor pentru sacramentul împărtășaniei.
Ajunul Crăciunului a găsit biserica parohială împodobită de sărbătoare. În stânga altarului s-a amenajat grota din Bethlehem, cu pruncul Isus în iesle, Preacurata Fecioară Maria și Sfântul Iosif, magii, steaua, îngerii, vitele, într-un cuvânt, întreaga simbolistică a Sărbătorii Crăciunului. În partea dreaptă a altarului, bradul nelipsit de la sărbătoare, frumos decorat cu ornamente pregătite de copiii din parohie.
Festivitățile sărbătorii au începtut în seara de 22 decembrie când, după liturghia de seară, corala „Armonia" a parohiei, dirijată de dr. Mirela Gliga a susținut concertul anual de colinde. Evenimentul mult așteptat de către credincioși a fost pe măsura așteptărilor. Repertoriul a cuprins colinde mai vechi și mai noi: O, Bethlehem, oraș micuț; Plecarea magilor; Somnul lui Isus; Adeste fideles precum și altele. În pauza concertului, câțiva copii, cele mai tinere voci ale corului, au interpretat câteva colinde, îndelung aplaudat de către credincioși. După obicei, concertul s-a încheiat cu colinda „Ce vedere minunată!" interpretată de membrii coralei împreună cu toți credincioșii. Gazda, părintele paroh, le-a adus calde mulțumiri membrilor coralei precum și doamnei dirijoare pentru acest eveniment muzical-religios mai minunat de la an la an.
La liturghia din ajunul Crăciunului, biserica a fost deja neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși prezenți la liturghie. La sfârșitul liturghiei, un grup de șase elevi ai Liceului de Artă din Târgu-Mureș au oferit un scurt spectacol de colinde. Voci bine formate, însoțite de instrumente muzicale: clarinet, vioară, acordeon au adus un frumos omagiu pruncului Isus.
Liturghia din ziua de Crăciun a fost pe măsura importanței sărbătorii. Slujba specială a fost celebrată cu solemnitate de către preoții parohiei, iar răspunsurile coralei „Armonia" au fost la înălțime. Ca în fiecare an, la sfârșitul liturghiei de Crăciun, copiii din parohie, bine pregătiți de prof. Maria Pol-Vărzaru cu mult timp înainte, au oferit un spectacol vesel, spre bucuria părinților și bunicilor acestora cât și a tuturor celor prezenți. Grupul de copii a depășit numărul de șaizeci, mai numeros ca altădată. Începând cu cei mici de trei-patru anișori, până la cei din școala primară și din gimnaziu, au recitat fiecare versuri bine alese pentru acest eveniment precum și câteva colinde. Atât cei mici, cât și cei mai mărișori, au primit aplauze prelungite și ovații. S-a văzut pe chipurile tuturor copiilor bucuria de a-i cânta pruncului Isus, cel serbat, căruia i-au cântat din tot sufletul. Și cum Moș Crăciun, gazda evenimentului, „niciodată n-a lipsit", și-a făcut și acum apariția, spre uimirea celor mici și spre bucuria celor mărișori. Moșul a avut câte un cadou pentru fiecare, căci știa el că toți au fost cuminți, avea el suficiente informații despre fiecare și s-a convins și el personal de asta urmărindu-i în timpul frumoasei serbări.
Evenimentele cultural-religoase ale parohiei au continuat și în cea de-a doua zi de Crăciun căci, după terminarea liturghiei, prin contribuția Primăriei Târgu-Mureș, cunoscutul interpret de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a oferit un recital de colinde. Vocea plină, gravă a solistului vocal, bine acumpaniat muzical, au răsunat plăcut în spațiul sacru al bisericii, oferind, și în această zi, un plus de valoare sărbătorii Nașterii Mântuitorului.
Parohia a fost, și de această dată la înălțime pregătind bine sărbătoarea Crăciunului, în completarea altor evenimente care au avut loc în cursul anului, evenimente care au contribuit la creșterea nivelului cultural și spiritual al credincioșilor, la o mai bună coeziune între membrii parohiei. Astfel de evenimente vor continua în anul care marchează Centenarul Marii Uniri, cu acțiuni care să pună în valoare rolul important pe care Biserica Greco-Catolică l-a avut în educarea și culturalizarea poporului român, la formarea conștiinței naționale, culminând cu marea sa contribuție la unirea Transilvaniei cu România.