INFLUENȚA BOGĂȚIEI ASUPRA CARACTERULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Asociația Psihologică Americană, citați de descopera.ro, susțin că oamenii bogați se concentrează mai mult pe propria persoană, având tendința de a fi mai egoiști și de a se plasa în centrul atenției.

„Banii nu pot cumpăra fericirea, dar au un puternic impact asupra a ceea ce provoacă bucurie.

În studiul nostru, am constatat că persoanele cu venituri mai mici găsesc fericire în jurul lor, prin sentimente de iubire și compasiune. Pe de altă parte, oamenii bogați își găsesc fericirea în lucruri ce țin de propria persoană, cum ar fi mândria.

La cercetare, au participat 1.519 de persoane din SUA, cărora le-am analizat, individual, situația financiară și frecvența cu care au experimentat cele șapte emoții pozitive: bucurie, venerație, compasiune, mulțumire, entuziasm, dragoste și mândrie.

Astfel, am descoperit că persoanele care înregistrau venituri mai mari au raportat o tendință mai mare de a experimenta emoții care aveau legătură cu propria persoană, în special mândrie și mulțumire. În comparație, persoanele cu venituri modeste se concentrau asupra altor persoane, experimentând compasiune și dragoste.

Totodată, persoanele cu venituri mai mici au găsit o cale de a face față, de a găsi sens, bucurie și fericire în viața lor, în ciuda circumstanțelor mai puțin favorabile. Bogăția nu ne garantează fericirea, dar ne poate predispune să ne bucurăm mai mult de lucruri care țin de propria persoană", concluzionează oamenii de știință americani.

 

Lasă un comentariu