Fosta conducere a Romgaz Târgu-Mureș, trimisă în judecată

Distribuie pe:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul teritorial Târgu-Mureș anunță că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Avram Pantelimon, director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Târgu-Mureș, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, Banu Sergiu Victor și Matei Gheorghe, director tehnic, respectiv director adjunct-producție în cadrul SNGN Romgaz - Sucursala Târgu-Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Târgu-Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului „Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, județul Cluj", fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale.

În acest context, inculpatul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Târgu-Mureș, alături de ceilalți doi inculpați, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.

Procedând în această manieră, inculpații au creat un prejudiciu S.N.G.N. Romgaz SA de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv. În același timp, a fost creat un folos necuvenit, în același cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepționat de achizitor și apoi achitat în întregime. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș", se arată în comunicatul de presă emis de DNA.

Totodată, DNA reamintește că, în cursul anului 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar și faptul că „această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

 

Lasă un comentariu