7.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România!

Distribuie pe:

În ultima ședință din acest an, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a stabilit, pentru anul 2018, un contingent de 7.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România, în baza avizelor de angajare (detașare).

Actul normativ prevede suplimentarea cu 1.500 de locuri a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși, față de cel stabilit pentru anul 2017. Astfel, numărul de lucrători permanenți va crește de la 3.000 la 4.000, iar cel al lucrătorilor detașați, de la 700 la 1.200.

Pe lângă lucrătorii permanenți și cei detașați, actul normativ prevede și alte tipuri de angajare (detașare), respectiv persoane transferate în cadrul aceleiași companii - 700, lucrători înalt calificați - 500, lucrători sezonieri - 400, lucrători stagiari – 100 și lucrători transfrontalieri - 100.

Decizia de suplimentare a contingentului de lucrători nou-admiși a fost luată pentru a preveni situațiile în care străinii lucrează în România fără forme legale, dar și ca urmare a solicitării făcute de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, măsura adoptată de Guvern a ținut cont de datele oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, conform cărora, în perioada ianuarie - august a.c., 58.848 de locuri de muncă au fost declarate de către angajatori, în mod repetat, ca fiind vacante, iar în primele opt luni ale anului 2017, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de către angajatori, în mod repetat, a fost de 7.306. 

Lasă un comentariu