Dragii mei!

Distribuie pe:

Alături de urările de bine, fericire și „LA MULȚI ANI", m-am gândit să vă pun la suflet două cugetări care să vă fie de „merinde" pentru noul an: „DUMNEZEU și PATRIA" Eu le consider a fi cele mai importante, fiindcă „DUMNEZEU" este Începutul și Sfârșitul nostru, iar „PATRIA"este leagănul strămoșilor, este mama, este tata, sunt frații și surorile, sunt prietenii, vecinii și dascălii noștri... este pământul stropit cu sângele martiric al înaintașilor, care, pe vremea lor, nu aveau atâta minte, școală, doctorate, dar... cu siguranță aveau mai multă înțelepciune.

„DUMNEZEU? Toată lumina de soare și toată lumina de suflet, care a fost, care este și care poate să fie" (Nicolae Iorga).

„PATRIA e aducerea aminte de zilele copilăriei... coliba părintească cu copacul cel mare din pragul ușii, dragostea mamei... plăsmuirile nevinovate ale inimii noastre... locul unde am iubit și am fost iubiți... câinele care se juca cu noi, sunetul clopotelor bisericii satului ce ne vestește zilele frumoase de sărbătoare... zbieratul turmelor când se întorceau în amurgul serii de la pășune... fumul vetrii ce ne-a încălzit în leagăn, înălțându-se în aer... barza de pe streșină, ce căuta duios pe câmpie... și aerul, care nicăierea nu este mai dulce" (Alecu Russo).

P.S. Cu două lucruri în viață, NU este permis să glumim sau să ne jucăm: DUMNEZEU și ȚARA! NU ÎNCERCAȚI... CU SIGURANȚĂ, PIERDEȚI!

Osenitorilor „CUVÂNTULUI LIBER": Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii în noul an în care intrați peste câteva minute și fie ca Divinitatea și Patria să vă fie scut sufletesc și trupesc pentru întreaga dvs. familie!

Cu respectul cuvenit și dragoste creștinească,

Părintele Ilie Sărmășanul

Lasă un comentariu