GÂNDURI DE ANUL NOU

Distribuie pe:

Am intrat în Noul An parcă mai triști decât altădată, repede, pe fugă, cu un zâmbet convențional pe buze și cu o umbră de teamă pe suflet pentru prezent, dar mai ales pentru viitorul nostru imediat.

Plutim învăluiți ca-ntr-o ceață nedefinită de incertitudine, rece, lăptoasă, umedă, ca vremea de-afară, cu prea multe gânduri și probleme, cu prea puține certitudini, cu speranțe multe, incerte, temătoare că nu se vor rezolva, că ne vom împovăra cu ele și pe mai departe.

Așteptăm de prea multă vreme o schimbare înspre bine, spre câștigul celor mulți și prea răbdători până acum, dar nu sunt semne că ea o să vină. Am ales de fiecare dată pe cine nu trebuia, neînvățându-ne minte din greșelile trecute. Nu avem modele după care să ne înșirăm viețile și să ne punem soarta în mâna lor pentru a ne lumina și a ne înflora calea vieții. Nu ne debarasăm de păcatele noastre cele mari și vechi: hoția, lașitatea, trădarea, și, mai mult ca toate, suntem dezuniți și proprii noștri dușmani.

Avem, de un timp încoace, marele ,,talent" de a alege cele mai proaste soluții aliindu-ne cu cine nu trebuie și făcându-ne dușmani acolo unde nu trebuie. Nu suntem încă în centrul unui conflict major, dar asta numai pentru că fiecare din cei mari ai lumii acesteia ne vor a fi înrobiții lor, iar această gură de rai o vor a fi „taraba" lor din piața acestei părți de lume.

Suntem în anul sărbătoririi a 100 de ani de la Unirea cea Mare, eveniment care ar trebui să ne unească pe veci sufletele, speranțele, gândurile noastre, ale tuturor înspre desăvârșirea aceluiași ideal: prosperitatea, liniștea și mărirea Maicii noastre, România. Dacă ea va fi unită, mare și puternică, atunci și noi, cei care suntem copiii ei, vom fi fericiți a trăi aici în cuibarul veșniciei noastre, unde am fost cândva ,,buricul" lumii, izvorâtori de viață și veșnicia ei.

De ce și cum vom fi în acest an, de ce vom face și unde ne va găsi sfârșitul său, va depinde soarta noastră pentru mult timp de acum înainte. Tocmai de aceea vă îndemn pe voi, neam răbdător și jertfelnic, care v-ați ridicat de-atâtea ori în fala lumii, fiți și acum la înălțimea și importanța momentului ce va să vină, pentru a arăta tuturor că suntem ce-am fost și mai mult încă de-atât, scoborâtori din cea mai importantă seminție a lumii, care nu a pierit încă.

Fie ca gândul vostru cel bun, aflător mereu sub umbra veghetoare a cerescului divin, să vă lumineze gândurile și faptele voastre, într-o perpetuă măreție a Maicii noastre, România.

 

Lasă un comentariu