STATISTICA - LIGA 2 - 18 jucători au evoluat pentru echipa lor în toate cele 21 de etape, dar doar 5 au fost integraliști

Distribuie pe:

Eșalonul secund la fotbal a intrat în vacanță până la finalul lunii februarie, atunci când se va relua cu a treia etapă a returului, în care se va disputa și marele derby dintre primele două clasate, Dunărea Călărași și AFC Hermannstadt. Runda cu numărul 22 are ca dată oficială de disputare ziua de 24 februarie, în cazul în care nu vor exista probleme din cauza condițiilor meteorologice, programul final urmând a fi stabilit în funcție de opțiunile posturilor deținătoare de drepturi TV. Liga 2 Casa Pariurilor s-a încheiat în 2017 cu Dunărea Călărași în postura de lider, după ce AFC Hermannstadt a fost campioana turului și a ocupat fotoliul de lider în 14 dintre cele 15 etape precedente ultimei runde a anului. Gruparea pregătită de Dan Alexa a acumulat cu un punct mai mult decât ocupanta locului secund, după un parcurs impresionant, cu un record de 18 meciuri consecutive fără eșec. Podiumul a fost completat de Chindia Târgoviște, aflată la șase puncte în spatele sibienilor și la șapte în spatele liderului. La finalul actualei ediții de campionat din Liga 2 Casa Pariurilor, primele două locuri vor asigura promovarea directă în Liga I, în timp ce locul al treilea va duce la un baraj cu antepenultima clasată în play-out-ul primului eșalon.

Două victorii la masa verde și 601 goluri în restul de 208 meciuri

În condițiile în care Liga 2 Casa Pariurilor a încheiat anul cu același număr de echipe ca și la startul sezonului, adică 20, în cele 21 de runde disputate până acum s-au jucat 210 meciuri. Două dintre acestea s-au soldat cu victorii la „masa verde", beneficiarele fiind Fotbal Club Argeș și CS Afumați. În celelalte 208 meciuri s-au marcat 601 goluri, ceea ce a însemnat o medie de 2,89 goluri pe partidă. Dintre cele 20 de echipe participante în competiție, doar patru au avut o medie de cel puțin 2 goluri pe meci, Dacia Unirea (2,14), Chindia (2,09), Dunărea (2,04) și Ripensia (2), în timp ce ASA 2013 a fost imediat sub linie (1,90). Dacă brăilenii au avut cel mai bun atac din campionat, cu 45 de reușite, la polul opus s-a aflat Sportul Snagov cu doar 16, gruparea ilfoveană fiind una dintre cele două, alături de Metaloglobus (17), care au marcat mai puțin de un gol pe meci. La capitolul defensivă, AFC Hermannstadt a fost singura grupare care a reușit să nu primească peste 10 goluri în cele 21 de runde disputate, în timp ce Foresta a stat cel mai prost la acest capitol cu o medie de 3 goluri primite pe meci, cifră la care a ajuns după eșecurile la scor din debutul sezonului, atunci când a evoluat cu foarte mulți juniori sub 19 ani în teren.

18 jucători au evoluat în toate rundele, dar doar 5 au fost pe teren în toate minutele

Statistica primei părți a sezonului a consemnat un total de 18 jucători care au intrat pe teren meci de meci pentru echipele lor, cei mai mulți fiind trecuți în dreptul nou-promovatei Metaloglobus, patru la număr - portarul Robert Geantă și jucătorii de câmp Alin Robu, Valentin Ghenovici și Andrei Sava. Câte trei au avut Chindia - portarul Iustin Popescu și jucătorii de câmp Liviu Mihai și Marian Vătavu, respectiv CS Afumați - Mugurel Dedu, Ștefan Vasile și Răzvan Avram, în timp ce AFC Hermannstadt a avut doi - fundașul Radu Crișan și golgeterul Bogdan Rusu. Câte un jucător a fost consemnat în dreptul celor de la Dunărea (Ionuț Țenea), ASU Poli (Cornel Predescu), Sportul Snagov (Claudiu Borțoneanu), Ripensia (Călin Toma), CS Balotești (Alexandru Nica) și Fotbal Club Argeș (Ionuț Năstăsie). În cazul clubului argeșean a fost vorba de o situație mai aparte, Năstăsie fiind singurul cu 20 de meciuri jucate, în loc de 21 ca și ceilalți, în condițiile în care Fotbal Club Argeș nu a disputat un meci, cel cu Luceafărul, câștigat la „masa verde", după neprezentarea orădenilor. Dintre toți cei menționați mai sus, doar cinci au fost integraliști aflându-se pe teren pe parcursul tuturor celor 90 de minute ale celor 21 de etape. Doi jucători au provenit din curtea Metaloglobusului, portarul Geantă și fundașul Sava, unul de la Dunărea - fundașul Țenea, unul de la Chindia - mijlocașul Liviu Mihai și unul de la Ripensia - fundașul Călin Toma.

17 jucători au evoluat pentru două echipe în acest sezon

O statistică inedită a consemnat un număr de 61 de jucători au figurat pe banca de rezerve fără a fi introduși pe teren în cele 21 de etape. Însă dintre aceștia, patru au avut o situație specială, reușind să bifeze prezențe în teren după ce au schimbat clubul. Astfel, Cornea a fost rezervă nefolosită la Chindia, dar a prins minute în teren la Sportul Snagov, la fel ca și Deaconescu, nefolosit de Fotbal Club Argeș, dar titularizat la Academica Clinceni. Lista i-a mai cuprins pe Groza și Tomozei de la Luceafărul, care au încheiat anul cu prezențe la Academica, respectiv Dunărea Călărași. Alți trei jucători de pe lista rezervelor nefolosite au schimbat eșalonul, Roșca (Dunărea) revenind la Juventus fără drept de joc, în timp ce Roberto Alecsandru și Andrei Constantin (ambii de la Sportul Snagov) au bifat prezențe în Liga 3, la Urban Titu, respectiv Progresul 1944 Spartac. Și pentru că am amintit de jucătorii care au schimbat echipa în timpul campionatului, în cele 21 de etape scurse s-au consemnat un total de 17 jucători care au evoluat în Liga 2 Casa Pariurilor la două echipe diferite. Celor patru mai sus amintiți (Cornea, Deaconescu, Groza și Tomozei) li s-au mai alăturat alți 13, cei mai mulți plecând de la Luceafărul Oradea. Pe lângă Tomozei și Groza, au mai plecat Marius Matei, Began (ambii Foresta), Păcurar (AFC UTA Arad), Hergheligiu (Hermannstadt) și Asanache (Metaloglobus), venind în schimb Georgios Gakos (Ripensia via Șirineasa) și Ciobanu (Pandurii). Lista celor care au schimbat clubul pe parcursul turului i-a mai cuprins pe Alexandru Pop (de la Dunărea la Dacia Unirea), Dumitru Muntean (de la ASA 2013 la Olimpia), francezul Kimbaloula (de la Sportul Snagov la Foresta), Dan Roman (de la AFC UTA la Hermannstadt), Sebastian Bucur și Horia Crișan (ambii ajunși la Miroslava de la Afumați, respectiv Sportul Snagov).

Cosmin Sîrbu de la ASA Târgu-Mureș a fost golgeterul U21

Cel mai bun marcator sub 21 de ani a fost Cosmin Sîrbu de la ASA 2013 Târgu-Mureș, autor a 11 goluri. Acesta a fost urmat de Eugen Nica de la Balotești, atacantul împrumutat de la Juventus înscriind de 8 ori. Pe ultima treaptă a podiumului clasamentului neoficial al celor mai buni marcatori U21 s-au aflat la egalitate Andrei Dumiter de la Ripensia și Gabriel Dodoi de la Pandurii, cu câte șapte goluri. Coincidența a făcut ca toți cei patru golgeteri să puncteze doar din acțiune, fără a bifa goluri din penalty.

 

 

Lasă un comentariu