Icoane pe simezele Galeriei de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Icoana ne ajută să ne deschidem sufletele, să pășim pe minunatul tărâm al lui Dumnezeu, ne ajută să deschidem porți, porți ale credinței. Pictura icoanelor necesită migală, o stare specială, un dram de credință, toate desprinse din plinătatea sufletelor celor ce simt că trebuie să dăruiască. În prag de sfântă sărbătoare, iconarii au pregătit cu drag, minunății pentru semeni, au ales ca ceea ce le este sfânt, să fie spre plinătatea iubitorilor și al admiratorilor de icoane, căci doar din frumusețea sufletului se nasc frumuseți. A XXVI-a ediție a Expoziției Județene de Icoane de la Galeria „Unirea" a Asociației Artiștilor Plastici Mureș se datorează fructuoasei colaborări a Asociației Artiștilor Plastici Mureș cu Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și cu Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș.

Cu ocazia vernisajului Expoziției Județene de Icoane, ediția a XXVI-a, din data de 22 decembrie 2017, de la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, slujba de sfințire a icoanelor a fost oficiată de preotul paroh Eugen Bărăian și de preotul paroh Cristian Stoica. Cu această ocazie, domnul Ilarie Gh. Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Nicolae Băciuț, director al Direcției Județene pentru Cultură, domnul Călin Bogătean, profesor la Școala Populară de Artă, și domnul Czirjék Lajos, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, au apreciat munca iconarilor, splendidele icoane de pe simeze, rafinamentul cu care au fost lucrate și bogăția spirituală ce o emană. Domnișoara Julia Sermășan a încântat publicul cu vocea dânsei, ca de obicei.

Pictorii iconari: Albert Olga, Elena Ecaterina Baciu, Claudia Bărăian, Eugen Bărăian, Balázs Krisztina, Roxana Elena Bogătean, Dorin Dănuț Borda, Gabriela Silvia Borda, Bükkösi Rozsa, Horațiu Călugăr, Demeter Magdolna, Simona Elvira Florea, Gazda Ella, Goron Sabina, Kulcsár Pârvu Maria, Laczkó Aranka, Emilia Lupu, Septimiu Maior, Maria Mera, Adriana Neghirlă, Sofia Neagoi, Maria Nica, Orbán Francisc, Oroian Rita, Pădureanu Klárá, Sonia Pașcu, Dorina Sermășan, Cornelia Todoran, Cornel Turcu, Veress Zsuzsána și Alina Verzea, prin dragostea dânșilor față de ceea ce reprezintă icoana, au creat adevărate minunății.

Icoanele aflate pe simezele Galeriei de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, pot fi admirate până în data de 5 ianuarie 2018. Fiecare icoană păstrează o fărâmă din sufletul celui ce a creat-o, cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare icoană ne așteaptă să ne dezmorțim simțămintele și să devenim mai buni și mai frumoși, pentru a împlini voia lui Dumnezeu. Fie ca fiecare icoană, odă adusă slavei lui Dumnezeu, să călăuzească spre desăvârșirea sufletelor.

Felicitări, pictorilor iconari!!! Felicitări, organizatorilor!!!

 

Lasă un comentariu