Alarmele, între Vasile Roiată și povestea cu lupul…

Distribuie pe:

Într-o adresă înaintată Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea", primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, solicită acestei instituții să înceteze utilizarea în mod repetat a sistemului de alarmare pe raza municipiului. „Încetați, vă rog, să readuceți spiritul lui Vasile Roaită în rândul populației prin această alarmare sistematică, devenită, deja, precum povestea lupului. Prin aceste acțiuni nu reușiți altceva decât să creați o atmosferă întâlnită doar în teatrele de război. Sunt și alte metode și multe alte acțiuni prin care puteți să vă faceți cunoscută activitatea", se arată în documentul citat.

Primarul va solicita consilierilor locali să pună la dispoziția instituțiilor responsabile cu alarmarea mecanisme de ungere și de verificare a sirenelor și în modul silențios, fără a produce prea mult zgomot.

La nivelul întregii țări, primul exercițiu de alarmare publică din anul acesta a avut loc miercuri, între orele 10 și 11. Simulări de acest tip se desfășoară din august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni și au ca scop testarea și verificarea sistemului de avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Lasă un comentariu