„În dragoste nu este frică"

Distribuie pe:

În cartea sa: „Stand pe promisiuni ori pe premize", James Moore povestește o întâmplare deosebită trăită de Bennet Cerf, un autor si un publicist respectat. Într-o seară, acesta a fost invitat la emisiunea „Conversație liberă", realizată de televiziunea NBC.

Producătorul acelei emisiuni și-a propus să aloce cele 30 de minute ale emisiunii pentru a găsi răspuns la întrebarea: „Care este lucrul de care oamenii se tem cel mai mult astăzi?" Pe parcursul emisiunii, invitații au discutat despre tot felul de factori și fenomene care îi înfricoșează pe oameni. După mai multe intervenții, cei din platou au ajuns la un consens: ceea ce produce oamenilor cea mai mare teamă, este un posibil atac nuclear!

Când moderatorul emisiunii se pregătea să anunțe această concluzie și-a dat seama că Bennett Cerf, n-a spus nimic până atunci, așa că l-a întrebat direct, dacă are aceeași părere.

Pentru mine factorul care mă înfricoșează cel mai mult este „teama de a nu mai fi iubit, pentru că numai dragostea izgonește frica!"

După această mărturisire, Cerf a explicat că atunci când dragostea încetează, toți ceilalți factori, provoacă frică. După intervenția lui, emisiunea s-a încheiat cu o chemare la dragoste, subliniindu-se că numai acolo unde este o dragoste adevărată, nu mai este niciun motiv de teamă.

Lasă un comentariu