Centenar fără graniță la Prut

Distribuie pe:

Un drapel tricolor cu o lungime record de 100 de metri a legat de Revelion cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918. Mulțimi de oameni din România și Republica Moldova au participat la desfășurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România și Republica Moldova, în dreptul localității Fălciu din județul Vaslui.

Alianța pentru Centenar, ce reunește peste 130 de asociații civice sub mesajul unionist „Basarabia e România", a organizat împreună cu Primăria Comunei Fălciu primul eveniment din seria de acțiuni care vor sărbători împlinirea unui secol de la Unirea tuturor românilor între granițele aceluiași stat național suveran.

Tricolorul românesc a fost întins peste râul Prut, pe podul feroviar în prezent dezafectat care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Într-un singur glas s-a strigat „Unire!" pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca", a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Întregul eveniment s-a desfășurat în condiții optime, cu sprijinul autorităților din România și Republica Moldova.

Lasă un comentariu