ALIMENTAȚIA ECHILIBRATĂ, ÎNTR-O NOUĂ PICTOGRAMĂ

Distribuie pe:

Experții americani în nutriție de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard, citați de descopera.ro, au creat o nouă pictogramă care ne arată ce ar trebui să mâncăm pentru a ne menține sănătoși.

„Prin noua pictogramă, dorim să le oferim consumatorilor acces la un ghid specific, bazat pe cele mai bune studii disponibile, pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. Elementele vizuale ale pictogramei sunt folosite doar ca punct de plecare, acestea devenind deja un instrument de învățare recunoscut.

Concret, jumătate din masa noastră ar trebui să conțină diverse fructe și legume, aici neluându-se în calcul și cartofii, în special cei prăjiți. Boabele rafinate, cum ar fi orezul alb și pâinea albă, trebuie limitate, deoarece organismul le transformă rapid în zahăr la nivelul sângelui. Cele mai sănătoase surse de proteine sunt peștele, păsările de curte, fasolea și nucile, iar de evitat sunt carnea roșie, slănina și alte cărnuri prelucrate. Uleiurile sănătoase sunt cele de măsline și de cocos, acestea putând fi folosite, atât la gătit, cât și în salate.

Pentru băut, sănătoase sunt apa, ceaiul și cafeaua. Laptele și produsele lactate trebuie să fie limitate la una, două căni pe zi, iar băuturile zaharoase și cele carbogazoase ar trebui reduse la minim. În locul lor, se pot consuma sucuri naturale din legume și fructe, preparate în casă.

Pe lângă o alimentație echilibrată, nu trebuie să uităm mișcarea și viața activă", ne recomandă specialiștii americani. 

Lasă un comentariu