În luna noiembrie, 118 INCULPAȚI AU FOST CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în cursul lunii noiembrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de această instituție, au fost condamnați 118 inculpați, prin 39 hotărâri judecătorești rămase definitive.

Printre persoanele condamnate figurează un senator, un secretar general al Senatului, un director de companie națională (Hidroelectrica), un manager de spital, un primar de municipiu, 4 primari de comună, 4 ofițeri de poliție (dintre care unul a fost șef al serviciului de crimă organizată), doi avocați și un director județean de cadastru.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 118 inculpați variază între 12 ani de închisoare și 3 luni cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", explică DNA.

 

Lasă un comentariu