Percheziții la Registrul Auto Român - Mureș și la Serviciul Pașapoarte

Distribuie pe:

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș și alte 7 servicii județene, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat joi, 68 de percheziții la instituții publice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Mureș, Bistrița - Năsăud și municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de DGA Mureș.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetățean din Mureș a pretins și primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale și emiterii cărții de identitate a vehiculelor în regim de urgență, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveniență străină, aflate la prima înmatriculare în România.

Activitatea infracțională a fost realizată cu sprijinul unor funcționari din cadrul RAR Mureș.

Totodată, cetățeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Mureș. Acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgență și fără achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgență.

La percheziții au participat ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din 8 servicii județene (Mureș, Alba, Brașov, Bistrița Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj) și Structura Centrală, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, cu suport tehnic asigurat de polițiști din cadrul IGPR - DOS, se precizează în comunicatul citat. Potrivit news.ro, la percheziții ar fi fost depistate sume de bani în euro și lire sterline, mai mulți angajați ai RAR și un agent de la Serviciul Pașapoarte Mureș urmând a fi audiați în cauză, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș.

 

Lasă un comentariu