Inițiatorii panourilor antivaccin riscă amenzi de până la 25.000 de lei!

Distribuie pe:

Ca urmare a apariției unor panouri publicitare împotriva vaccinării populației, sesizată de dr. Raed Arafat, ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a solicitat direcțiilor de sănătate publică să controleze, începând cu data de 4 ianuarie a.c., toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică.

„În unele localități au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării. Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice și să sancționeze, în conformitate cu competențele lor, promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizează sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea.

În opinia mea, panourile publicitare antivaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noștri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorități și părinți.

Încă o dată, fac un apel la rațiune și responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală, vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați", a declarat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, în conformitate cu art. 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, campaniile de informare, educare și comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de acest minister și că „nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare privind avizarea publicității produselor, precum și a campaniilor de informare, educare și comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică reprezintă contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 25.000 lei, conform HG nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice".

 

Lasă un comentariu