În curând, NE VOM HRĂNI CU CARNE DIN CELULE EXTRASE DIN PUI VII!

Distribuie pe:

Cercetătorii de la universitățile Amsterdam și Oxford, citați de descopera.ro, în colaborare cu o companie israeliană, propun o nouă sursă de hrană, care ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% și utilizarea apei cu 96%.

Compania SuperMeat a progresat cu planurile sale de a produce carne de pui, fără să fie nevoie de omorârea niciunui animal. Aceasta a anunțat că a primit o finanțare de 3 milioane de dolari și a format un parteneriat cu una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa.

Proiectul presupune creșterea cărnii din celule extrase din pui vii, crescute în condiții optime care să faciliteze dezvoltarea, eliminând astfel nevoia de a crește și de a omorî animale.

Cât despre impactul acestui demers asupra industriei actuale a cărnii, inițiatorii proiectului susțin că e vorba, mai degrabă, de o transformare decât de distrugerea industriei cărnii.

„Echipa noastră este alcătuită dintr-un grup divers de savanți de top, ingineri și bucătari, care lucrează împreună cu cei mai buni experți în producție din industria farmaceutică pentru a crea o nouă generație de produse de carne care sunt sustenabile, ieftine, care nu necesită omorârea animalelor și care, desigur, sunt delicioase", afirmă oamenii de știință.

Lasă un comentariu