TUMORILE CEREBRALE AGRESIVE, TRATATE CU UN... VIRUS

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Leeds din Londra, citați de descopera.ro, susțin că un virus injectat direct în fluxul sanguin ar putea fi utilizat pentru tratarea persoanelor cu tumori cerebrale agresive.

„În cadrul studiului nostru, am detectat că un virus care apare în mod natural ar putea fi utilizat sub forma unei imunoterapii eficiente în cazul pacienților cu tumori cerebrale sau alte tipuri de cancer care se pot răspândi și în zona cerebrală.

Noul tip de virus, denumit reovirus, poate trece de bariera fluxului sanguin pentru a ajunge la tumoră, loc în care se multiplică, distrugând celulele canceroase. Virusul poate activa și sistemul de apărare al organismului care atacă tumorile, iar terapia cu reovirus va putea fi utilizată concomitent cu alte terapii de tratare a cancerului.

Singurul efect al virusului pe care pacientul îl resimte sunt simptomele răcelii, deoarece atacă celulele canceroase, dar nu și pe cele sănătoase. Până în prezent, nu se știa că virusul poate trece bariera fluxului sanguin pentru a pătrunde în celulele tumorii.

Studiul nostru a implicat 9 pacienți. Toți aveau o formă de cancer care se răspândea și în zona creierului. Deși tumorile acestora trebuiau îndepărtate chirurgical, cu câteva zile înainte de operație le-a fost injectat virusul în sistemul sanguin. Odată îndepărtate tumorile, acestea au fost analizate la microscop, iar echipa de specialiști a putut observa că virusul a reușit să pătrundă în profunzimea tumorii. De asemenea, prezența reovirusului a dus la stimularea sistemului imunitar, globulele albe reușind să atace mult mai eficient cancerul.

În prezent, specialiștii în oncologie au început să administreze deja reovirusul alături de celelalte terapii de tratare a cancerului în cadrul testelor clinice", anunță experții britanici.

Lasă un comentariu