Anchetă - Invităm pe cei care fac parte din fenomenul cultural și au ceva de spus, să răspundă la întrebările unei anchete de început de an: - Ce a însemnat anul 2017 pentru tine? Ce aștepți de la 2018? - Ce ar trebui să facă instituțiile de cultură, oame

Distribuie pe:

1. Anul 2017 pentru mine a fost un an cu multe realizări pe plan cultural. Am publicat cea de-a patra carte de poezii „Epistolar Albastru-Roz" la Libris Editorial Brașov, am avut în timpul anului două mari prezentări de carte chiar la Brașov, am prezentat apoi cartea la evenimentele organizate de Direcția pentru Cultură Mureș: Festivalul Concurs de poezie religioasă CREDO și la Festivalul de Literatură „Romulus Guga", unde a fost premiată. Am reușit, alături de colegii mei din cenaclul „Creneluri Sighișorene", să scoatem nr. 10 și 11 al revistei cu același nume, a cărei redactor șef sunt din 2012, sprijinită necondiționat de Nicolae Băciuț, aici în calitatea de tehnoredactor dar și un bun profesor și îndrumător pentru realizarea ei.

Am luat parte la evenimentele culturale din județ, ca de ex: „Punți de Lumină", eveniment susținut de scriitoarea Mariana Cristescu și scriitorul Lazăr Lădariu. Apoi am participat la evenimentele organizate la Sărmașu, la invitația bibliotecarei desăvârșite, om important de cultură a județului, doamna Dinuca Burian. „Zilele Orașului Sărmașu", Zilele Bibliotecii „Liviu Rusu", rămân pentru mine evenimente de marcă. Tot aici am avut onoarea să iau parte la prezentarea „Colecției 100", proiect dedicat Centenarului Unirii, inițiat de dr. Nicolae Băciuț, unde, a fost selectată și cartea mea „Lacrima de liliac", editura „Vatra veche".

Este foarte important pentru mine că am reușit să colaborez cu oameni ai condeiului, interpreți de muzică populară sau clasică, am participat în decursul anului la numeroase activități în localități ca Vaidacuta, Reghin, Răstolița, Tg.- Mureș. Am organizat la Sighișoara împreună cu colegii cenaclului „Creneluri Sighișorene", evenimente culturale ca lansări de carte sau de muzică folk, cu partenerii și colaboratorii noștri permanenți.

De la anul 2018 aștept aceleași lucru, dar nu aștept, mi-am propus deja să realizez mult mai multe lucruri frumoase.

2. Instituțiile de cultură sighișorene, oamenii care le susțin, cât și edilii orașului, ar trebui să se implice mai mult sau cel puțin la fel ca mine și colegii mei, în realizarea, susținerea și promovarea culturii.

Vorbele multe nu folosesc la nimic dacă implicarea lasă de dorit. Promisiunile trebuie să prindă contur, astfel, vom fi mai bogați sufletește, mai oameni.

Mulțumesc în mod expres domnului Nicolae Băciuț pentru truda, dedicația, sprijinul primit din partea dânsului în toate demersurile mele, ale colegilor mei, tactul și sfaturile benefice.

Toate gândurile mele bune vor prinde contur, deoarece îmi cunosc și stăpânesc bine, planurile culturale și sociale. Voi reuși mai mult și mai bine, dacă cei ce au ochi să citească își vor deschide inima.

Lasă un comentariu