E bine de știut de pe acum! Amendă și suspendarea înmatriculării mașinii

Distribuie pe:

Potrivit O.G. nr. 14/2017, care modifică și completează Codul Rutier, începând din 20 mai 2018, perioada în care cumpărătorul unei mașini trebuie să informeze autoritățile despre schimbarea proprietarului autovehiculului crește de la 30 la 90 de zile, dar sancțiunea pentru neîndeplinirea acestei obligații constă în suspendarea de drept a înmatriculării autovehiculului și amendarea șoferului cu până la 2.900 de lei. În cazurile în care intervine suspendarea înmatriculării unei mașini, circulația pe drumurile publice cu respectiva mașină este interzisă, suspendarea înmatriculării durând până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate, informează legestart.ro.

Potrivit noilor reglementări, persoanele care circulă cu autovehicule a căror înmatriculare a fost suspendată riscă următoarele sancțiuni: între 9 și 20 de puncte-amendă, respectiv o amendă de la 1.305 la 2.900 de lei; reținerea certificatului de înmatriculare, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație; retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Aceste prevederi au fost introduse în încercarea de a pune capăt situațiilor în care noii proprietari de mașini nu notifică autorităților schimbarea proprietarului, pentru a evita plata unor taxe, mai notează sursa citată, precizând că suspendarea înmatriculării unui autovehicul și sancționarea șoferilor care continuă să circule pe drumurile publice vor putea interveni doar după intrarea în vigoare a noilor prevederi, respectiv la 20 mai 2018.

 

Lasă un comentariu