Învățământul superior medico-militar și-a dublat locurile!

Distribuie pe:

În anul de învățământ 2018 - 2019, la admiterea în Institutul Medico-Militar, vor fi scoase la concurs 100 de locuri, dublu față de locurile cuprinse deja în planul de școlarizare (50 de locuri).

Măsura a fost dispusă de ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, ca urmare a analizelor privind resursa umană specializată în domeniul medico-militar.

Cele 100 de locuri vor fi repartizate astfel: 80 - pentru specialitatea medicină de familie, 10 - pentru farmacie, și 10 - pentru stomatologie.

„În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar (București și Târgu-Mureș) nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, se va lua în calcul colaborarea și cu alte centre universitare de prestigiu din România.

Această măsură vine, în principal, să acopere necesitățile operaționale ale Armatei României și oferta scăzută de specialiști în domeniul medical la nivel național.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10 - 15 ani de pregătire (6 ani de facultate, 4-7 ani - rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională)", se arată într-un comunicat de presă al MApN.

 

Lasă un comentariu