Cei care intenționează să ne exploateze afectiv pot fi depistați!

Distribuie pe:

Nu de puține ori suntem dezamăgiți de oameni care ne-au cucerit cu farmecul lor, care ne-au câștigat încrederea printr-un comportament impecabil, dovedit ulterior ca fiind doar o mască prin care urmăreau să ne supună și să profite de buna noastră credință.

Însă, psihologii ne învață cum putem să îi depistăm din timp pe cei care vor să ne exploateze, mai ales afectiv, și să evităm să le cădem în capcană, urmărind cu atenție metodele prin care persoanele respective vor să ne convingă de sentimentele lor curate, când, în realitate, nu doresc decât să profite, pentru a le fi lor cât mai bine.

Te manipulează - Își construiesc viața în jurul unui singur țel, așa că nu le va păsa pe cine vor face să sufere pentru a-l atinge! Te vor manipula până când vor obține de la tine ceea ce își doresc.

Te subestimează - Vor considera mereu că sunt cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai deștepți, iar tu le vei fi mereu inferior.

Nu reușești să ai încredere în ele - Fiecare acțiune în ceea ce privește relația cu tine este foarte bine gândită. Chiar dacă îți promite că te va ajuta, nu o va face! Este doar un mod prin care se asigură că nu îl vei îndepărta.

Nu acceptă realitatea - Cum există situații în care realitatea nu se mulează pe nevoile lor, nu o acceptă, pur și simplu!

Cred că sunt cei mai valoroși - Având o părere foarte bună despre ei, consideră că toți cei din jur trebuie să graviteze în jurul nevoilor lor.

Vor să fie mereu în centrul atenției - Nu își văd niciodată greșelile, însă îi blamează pe cei care se comportă asemenea lor.

Mint - Din vocabular, le lipsește, pur și simplu, cuvântul „adevăr".

Au vieți duble - Cum poartă mască, viața lor se aseamănă unui carnaval și vor juca roluri diferite, în funcție de nevoile și interesele pe care le au.

Nu își cer scuze - Cum se consideră superiori, ei nu pot fi judecați de cei din jur și, în mintea lor, nu greșesc niciodată, deci pentru ce să-și ceară scuze?!

Văd lucrurile doar din perspectivă proprie - Dacă încerci să îți spui punctul de vedere, nu se vor lăsa până nu te vor convinge că ei au dreptate, nu tu.

Nu îți prețuiesc timpul - Cum aceste persoane se pun mereu înaintea nevoilor celor din jur, nu vor ține cont de acțiunile pe care trebuie să le întreprinzi tu, important este să le ajuți pe ele.

Nu regretă - Se simt superiori și nu se vor considera niciodată vinovați și nici nu vor regreta dacă s-au folosit de tine, pentru a-și atinge scopul.

Ascund informații - Și asta pentru a-și proteja imaginea din spatele măștii.

Sunt iresponsabili - Fiind oameni foarte egoiști, nu se gândesc la consecințe, căci acționează doar în folosul lor!

Lasă un comentariu