Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș: „Instituțiile de învățământ din oraș sunt sigure, nu au nevoie de buton de panică!"

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, a anunțat miercuri, în prima conferință de presă din acest an, că va iniția o serie de întâlniri cu directorii instituțiilor de învățământ, propunându-le ca orele de dirigenție să fie axate, primordial, pe discuții cu psihologii școlari, în cadrul cărora aceștia să le explice copiilor pericolele la care se expun în fața „imbecilizărilor" și „ticăloșiilor" vehiculate pe unele rețele de socializare din mediul virtual și influența negativă pe care acestea le exercită asupra dezvoltării personalității lor. „La vârsta teribilismelor de tot felul, copiii au mai multă nevoie de consiliere psihologică decât de materii opționale", este de părere Dorin Florea, subliniind nevoia implicării mai active a psihologului în a-i ajuta pe elevi să depășească problemele de adaptare, comunicare și socializare, dată fiind amploarea fenomenului violenței juvenile, dar și numărul îngrijorător de sinucideri înregistrate în rândul copiilor și adolescenților. „Susțin că școlile din Târgu-Mureș sunt sigure, iar instalarea de butoane de panică în clase n-ar face decât să accentueze isteria", este de părere primarul.

Tot în context educațional, Dorin Florea s-a pronunțat pentru desființarea inspectoratelor școlare (sens în care se va adresa Ministerului Muncii), propunând ca întreaga problematică legată de procesul de învățământ să fie preluată de casele corpului didactic, iar latura ce vizează spațiile școlare, întreținerea și gestionarea acestora să rămână în sarcina administrațiilor publice locale. În lipsa unei departajări clare a atribuțiilor ce revin Ministerului Educației, pe de o parte, și Ministerului Administrației, pe de altă parte, se va menține aceeași „struțo-cămilă" ineficientă și păguboasă, este de părere primarul municipiului.

În altă ordine de idei, Dorin Florea a precizat că, după cum era de așteptat, recentele creșteri salariale afectează bugetul orașului în mod semnificativ (cu aproximativ 17%), motiv pentru care vor trebui regândite și reconfigurate unele activități - poliție locală, sere și spații verzi ș.a. - municipalitatea reducând, în acest an, taxele pe imobile pentru persoanele juridice, taxe prea mari în raport cu cele aferente persoanelor fizice care desfășoară aceeași activitate.

În ce privește proiectele orașului avute în vedere pentru 2018, primarul a anunțat inaugurarea Centrului de Arte Frumoase din Parcul Municipal, promovarea unui proiect de hotărâre privind interzicerea creșterii animalelor de povară în cartierele de case (inclusiv în Valea Rece, unde se preconizează dărâmarea a 10 cocioabe și înlocuirea lor cu o clădire cu 10 apartamente) și, nu în ultimul rând, mult așteptata acoperire a pârâului Pocloș - în urma acordului semnat cu SC Apele Române - care va însemna amenajarea de locuințe, parcări și locuri de odihnă.

 

Lasă un comentariu