Cine îi salvează pe ludușeni de superficialitatea unor medici?

Distribuie pe:

Fostul președinte Băsescu, caracterizat de bășcălia cu care i-a îndemnat pe medici să plece din țară și să închidă „reformator" atâtea spitale, a transformat România într-o oază a deficiențelor tot mai șocante, din sistemul nostru sanitar până la situația rușinoasă național de a se muri, „cu zile", din cauza precarității dotărilor tehnice sau a superficialității cu care unele cadre medicale îi „tratează" pe pacienții lor. Mi-a fost dat și mie să simt pe „propria piele", după ce am fost de curând de 4 ori la Policlinica din Luduș, cum unii medici de aici, cu o superficialitate atât de crasă încât nu o pot exprima în cuvinte, înțeleg să-și exercite profesiunea!

Mai întâi, văzând că la Secția de Oftalmologie s-a închis cu o oră și jumătate înainte să se termine programul de lucru, am fost nevoit să mă deplasez la Urgență, unde, incredibil, o doamnă ce mi s-a prezentat ca oftalmolog (am aflat apoi că nu avea această calitate!), s-a rezumat să-mi spună fără să mă consulte, că ar fi mai potrivit să apelez totuși la „colegul" său de la Policlinică! În consecință, m-am conformat situației neplăcute și, într-o altă zi, am ajuns la cabinetul de oftalmologie indicat, unde, culmea!, o tânără doctoriță, pe numele Grigore, care trebuia să vină de la Tg.-Mureș, a întârziat la serviciu chiar la prima oră de program. Dar nici când aveam să revin la a doua consultație, într-o altă zi, nu s-a sinchisit de pacienți, „pierzându-și vremea" în discuții degajate cu funcționara de la Registratură, în timp ce ne-a lăsat să o așteptăm mai mult de o jumătate de oră din timpul de lucru!

Cu Oftalmologia, m-am lămurit! M-am „mutat" apoi, într-o altă zi, la Secția de Ortopedie. Aici dr. Ojog mi-a „consultat" afecțiunea piciorului cu… privirea, de la o distanță de vreo 3 metri, ajungând la „concluzia" că trebuie să mă vadă dr. Ghira, competent în ecografie. Acest doctor, pe lângă că ne-a „dezvoltat" răbdarea și calmul întârziind de la program … 2 ore, mi-a mai făcut și „bucuria" să mă anunțe că ecografia doppler, al cărei tarif afișat pe ușa cabinetului era de 50 de lei, mi-o poate face, la cabinetul său privat, dar cu … 90 lei! Și aceasta nu imediat, ci peste o săptămână!

Ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, suferinzii de pe culoarele spitalului se mai confruntă și cu alte anomalii, cum ar fi aroganța cu care unele cadre medicale vorbesc bolnavilor, culminând cu admonestarea făcută de o asistentă medicală, intrigată de sesizarea unui pacient că fumul de la țigară al unor funcționari ajunge până la bolnavii de pe culoar, ne-a întrebat ironic: „Vă deranjează?". Iar apoi a adăugat, când a aflat că da, ne deranjează: „Atunci, există conducere!"

Chiar așa! Stau și mă întreb: există conducere?

 

 

Lasă un comentariu