Dușmanii își arată colții!

Distribuie pe:

În câteva editoriale, publicare în cea de-a doua parte a anului 2017, atrăgeam atenția că, după apariția Organizației „Trianon 100", la Budapesta, în așteptarea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, cea mai mare sărbătoare a românilor, vor începe și atacurile mizerabile, furibunde, ale Ungariei, concomitent cu ale maghiarilor din UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM), Partidul Populat Maghiar din Transilvania (PPMT), atacuri ale unei nestăpânite porniri, ale urii dăinuind imediat după încheierea Tratatului de Pace de la Trianon (4 iunie 1920).

Am scris despre acele manifestări antiromânești de la Brașov, unde, pe stadionul de acolo, au loc meciurile de fotbal ale echipei Sepsi cu alte formații românești din Liga I, unde, la fiecare întâlnire de până acum, se scanda, cât se poate de sonor: „Ungaria! Ungaria!". Tocmai în inimă de Românie! Însă, nimeni, dintre cei care ar fi trebuit să audă, să vadă și să ia măsuri, conform unor prevederi legale, nu auzea, nu vedea și nu făcea nimic.

Nu s-au sesizat autoritățile române nici atunci când primarul din Sfântu Gheorghe, Antal árpád - și despre acest caz am scris! - amenința, fără reținere, fără pic de rușine, fără minimul bun-simț, că, dacă Guvernul și Parlamentul României nu vor acorda autonomie teritorială, pe criterii etnice, așa-zisului Ținut Secuiesc, românii din cele două județe (Harghita și Covasna) vor avea soarta sârbilor din provincia separatistă Kosovo, leagăn al nașterii, la Kosovo Polje, a statului sârbilor. Mizerabilă amenințare, murdară provocare! Aflat la Budapesta, invitat la o televiziune, primarul Antal árpád declara, cu obișnuita-i emfază: „Eu, ca primar, niciodată nu am purtat și nu voi purta eșarfa tricoloră!". Legea îl obligă, ca primar al unui municipiu din România! Numai că legea românească pentru el nu contează! Porniri antiromânești care, pe el, îl apropie, la distanța unui timp, de declarațiile belicoase ale lui Kossuth Lajos.

Și ar mai fi ceva! I-am sfătui, pe primarul din Sfântu Gheorghe și pe porniții lui autonomiști, să nu mai amestece și să nu confunde, regretabil, Ardealul cu provincia secesionistă Kosovo! Este vorba despre o altă gâscă în altă traistă! Nici cu Catalonia! N-au văzut ce au pățit cei care au încercat să rupă Spania? Atenție, deci!

Nu-i pentru prima oară, prin Harghita și Covasna, când, cu diferite prilejuri, la intonarea Imnului de Stat al României, autonomiștii se întorc, ostentativ, cu spatele și fac gesturi obscene, bătându-și joc și de simbolul național - Tricolorul!

Am scris și despre cei 250.000 de maghiari, din România și din Ungaria, care, în prezența președintelui Ungariei și al vicepreședintelui Parlamentului budapestan, la o sărbătoare religioasă, cântau, împreună, imnul Ungariei, sub fâlfâirea steagului roșu-alb-verde și a cârpei, a textilei aceleia numite steagul secuiesc!

Am scris și despre obligarea unor elevi români de la un liceu de pe acolo, deci din România, să poarte uniforme școlare cu simboluri maghiare și secuiești! Iar o elevă, care purta o bentiță tricoloră, a fost înjurată, bruscată, insultată de colegii ei maghiari.

Am replicat dur gestului acelui nesimțit, derbedeul-imbecil Csibi Barna, care-și permitea, în ura, în disprețul lui, să îl spânzure, simbolic, pe eroul nostru național - Avram Iancu. Unde s-a mai pomenit așa ceva? Oare în ce altă țară europeană vreun erou național a mai fost astfel batjocorit?

Am luat atitudine și în cazul altei culmi a obrăzniciei maghiare! Un român, care se adresa vânzătoarei de la „Kaufland", în limba română, a fost umilit, insultat. Nu știa limba ungurească, nu a fost servit! I se spunea că acolo, prin Harghita și Covasna, el este obligat să știe și să vorbească maghiara, deși, conform articolului 13 din Constituție, limba oficială în stat este limba română! Așa se întâmplau lucrurile și în fosta Regiune Autonomă Maghiară (RAM), de tristă amintire, de prin anul 1952, când, prin aceleași locuri, dacă cereai pâine, în limba română, erai, pur și simplu, dat afară!

Profitând de moleșeala guvernanților adormiți, de trădările unor parlamentari români, la 8 ianuarie 2018, UDMR, PCM, PPMT și-au dat mâna și, în frunte cu liderul struțo-cămilei, Kelemen Hunor, întruniți la Cluj-Napoca, cereau autonomie teritorială, locală, culturală. Se aude că Szilagy Zsolt, președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), este șocat de reacțiile parlamentarilor români și de replica dură a premierului Mihai Tudose, care nu permite ca acei câini autonomiști să mănânce din traista românului ardelean (Vezi - „Secvența de azi!"). Să te mai miri, cumva, că, la „Zilele Culturii Maghiare", în același municipiu ardelean, Cluj-Napoca, o trupă artistică, bine cunoscută pentru atacurile ei antiromânești, intona acel refren, fluturat, cu nesimțire, și prin orașe ale Ungariei, agățând portretele lui Hitler și ale lui Lenin: „Clujul va fi, din nou, oraș maghiar!".

Am dat pe rindea și pe Iuda aceea cu chipul lui Tõkés László, atunci când cerea premierului Viktor Orbán, să intervină, ca Ungaria să ia Transilvania sub protectoratul ei. Mare nerușinare!

Am cuprins într-un editorial și acea declarație a aventurierului catalan, care, de la sine putere, a considerat că el poate rupe Spania, acordând, independență Cataloniei! Un derbedeu-aventurier, care proslăvea autonomia teritorială a maghiarilor. Nu se jena, deloc, să declare, în urale ungurești: „Autonomie pentru Ținutul Secuiesc!".

O rușine! Unde, prin ce țară europeană s-a mai pomenit să se mai petreacă așa ceva, guvernanți români? Oare chiar orice este permis, prin Harghita și Covasna, prin această Românie? Guvernanții chiar nu văd că lucrurile pot să scape de sub control? Chiar nu văd ei ce scenarii pregătește Ungaria, prin guvernul lui Viktor Orbán? Chiar nu sesizează că atacurile autonomiste se întețesc, tot mai mult, odată cu începerea Centenarului Marii Uniri, cea mai mare sărbătoare a românilor?

De ce autonomiștii fac ce vor, nestingheriți de nimeni? Pentru că sunt lăsați să-și bată joc de noi, românii majoritari! De când pământul acesta al strămoșilor, al moșilor, al părinților noștri nu mai este românesc? Oare de ce ei, neorevizioniștii, iredentiștii, separatiștii unguri n-au învățat nimic din acel extraordinar discurs, din primul Parlament al României Mari, discurs al baronului secui Ștefan Fay, aplaudat frenetic, de deputații români? Ar fi avut, cu prisosință, ce învăța din lecția aceea de toleranță, de înțelepciune, de bun-simț, de inteligență, aplaudată chiar de marele istoric Nicolae Iorga, pe atunci președintele Adunării Deputaților!

Ca ziarist, care am lăsat în urmă 54 de ani de trudă cu condeiul, în slujba adevărului (în vreo 25.000 de articole), a interesului național, a culturii românești, având prieteni și dintre acei maghiari care recunosc integritatea statală a României, Imnul de Stat, Tricolorul, ca simbol național, Constituția, legile țării. Consider că există și minoritari realiști, cu picioarele pe pământ, care știu bine că aceste sărituri peste cal ale unor zăltați, care, de prin 1990 încoace, au cam luat-o peste arătură, nu fac, deloc, bine minorității maghiare. Cinste lor!

Am scris, de atâtea ori, în editorialele apărute în „Cuvântul liber", că Ungaria are planuri secrete pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, dar n-au fost ochi să vadă, nici urechi să audă! Păcat!

P.S. Ce ar fi dacă și postul public de televiziune (TVR-1), care mereu are orbul găinilor, atunci când este vorba de mizerabile atacuri antiromânești, ar învăța câte ceva, de la emisiunile lui Rareș Bogdan sau ale Antenei 3?!

Lasă un comentariu