Maratonul de lectură „Citește-le târgumureșenilor!" revine cu ediția a șasea

Distribuie pe:

Devenit deja o tradiție, maratonul de lectură „Citește-le târgumureșenilor!" va marca și în acest an, în data de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale și nașterea poetului Mihai Eminescu. Astfel, în data de 15 ianuarie, la ora 12.00, se va da startul celei de-a șasea ediții, care se va încheia la ora 24.00. Maratonul va continua în 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare, când vom citi, de asemenea, 12 ore, de la ora 12.00 la ora 24.00. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Fundației STUDIUM PROSPERO, str. Gen. Gheorghe Avramescu nr. 11.

Noutatea ediției din acest an constă în organizarea „Săptămânii culturale" 16-21 ianuarie, în cadrul căreia vom organiza o serie de dezbateri cu teme și despre alte culturi ale minorităților din România. În acest an, vom aborda cultura romă și păstrarea tradițiilor acesteia, precum și cultura armeană. Astfel, vor avea loc două evenimente dedicate acestor culturi - Seara romilor (miercuri, 17 ianuarie, ora 17.00) și Seara armenilor (joi, 18 ianuarie, ora 18.00) cu invitați speciali care vor vorbi despre păstrarea identității culturale, a tradițiilor și meșteșugurilor în comunitatea din care provin.

Aceste evenimente se vor desfășura la Centrul Cultural al FUNDAȚIEI STUDIUM PROSPERO, str. Revoluției nr. 8.

Ca și la ediția precedentă a Maratonului de lectură, cititorii vor putea dedica rândurile pe care le citesc membrilor familiei, rudelor, prietenilor, cunoștințelor, concitadinilor sau altor persoane.

Echipa de organizare va pune la dispoziția celor care vor să citească o serie de cărți, dar cine dorește poate citi din propriile volume.

Cititorii care doresc să citească din propriile cărți sunt rugați ca volumul să fie din opera poetului Mihai Eminescu, a unui autor român din Târgu-Mureș sau din județul Mureș, a unui autor român aniversat anul acesta (Ex. Ioan Slavici, Geo Bogza, Alexandru Vlahuță, Barbu Ștefănescu Delavrancea etc.) sau a unui autor maghiar din România a cărui lucrare a fost tradusă în limba română.

Dacă vreți să citiți…

Procedura de înregistrare este simplă: cei care doresc să participe se pot înscrie fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com, fie chiar la Biblioteca Fundației STUDIUM, în ziua maratonului.

De asemenea, echipa organizatorică recomandă cititorilor să-și anunțe participarea din timp, astfel nu vor fi nevoiți să aștepte ca să citească persoanele care s-au înregistrat deja.

La înregistrare ne interesează numele și prenumele, precum și ora estimativă la care ar dori să citească.

Maratonul de lectură va putea fi urmărit în direct pe pagina de facebook Citește-le târgumureșenilor, https://www.facebook.com/citestele.

Maratonul de lectură „Citește-le târgumureșenilor!/Olvass fel Marosvasarhelyért!" din 15 și 22 ianuarie 2018 este organizat de Fundația Studium-Prospero, în parteneriat cu Rotaract Club Téka, Teatrul Național Târgu-Mureș, Universitatea de Arte Târgu-Mureș, revistele Vatra, LitArt și Látó și Biblioteca Județeană Mureș - Biblioteca Teleki Téka, Asociatia Cultură Armeano-Maghiară din Târgu-Mureș și Asociația Romo Sapiens din Târgu-Mureș. De asemenea, evenimentul beneficiază de sprijinul Filialei Târgu-Mureș a Uniunii Scriitorilor din România.

 

Lasă un comentariu