Scriptura, Învierea și... Curajul

Distribuie pe:

„SUNT ONORAT SĂ VĂ SERVESC CA ȘI COMANDANT SUPREM. CURAJUL VOSTRU NE INSPIRĂ ȘI NE FACE SĂ VĂ RESPECTĂM ȘI SĂ VĂ SLUJIM CU MARE RESPECT. DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVINTEZE; DUMNEZEU SĂ BINECUVINTEZE AMERICA". (Sunt cuvintele adresate de președintele Americii, OBAMA, soldaților americani de la Kabul).

Barack Hussein Obama al II-lea (1961-), al 44-lea președinte al Statelor Unite în urma alegerilor prezidențiale din 4 noiembrie 2008, alături de Joe Biden ca vicepreședinte. Este primul afro-american ales în această înaltă demnitate de stat. Tatăl este kenian, iar mama este americană. O mare parte a copilărit în Honolulu Hawaii. Absolvent al Universității Columbia și al Facultății de Drept de la Harvard. A lucrat ca mobilizator comunitar, docent universitar și ca avocat specializat în apărarea drepturilor civile. În anul 2004 a fost ales senator al Statelor Unite, cu o majoritate de 70% de voturi. În anul 2009 a fost anunțat drept laureat al Premiului NOBEL PENTRU PACE, „pentru eforturile sale extraordinare în scopul întăririi cooperării dintre popoare". Pentru acest premiu el a primit o medalie, o diplomă și un premiu de 1,4 milioane de dolari, bani care ulterior i-a donat unor organisme caritabile.

***

„Orice religie există numai prin învierea lui Hristos; se ascunde tainic în acest eveniment. Dacă Hristos a înviat, aceasta interesează pe toți oamenii. Dacă se suprimă mărturisirea creștină a înviatului, nici o religie nu va supraviețui la nivelul lumii moderne, căci în afara Evangheliei orice mesaj religios se oprește la jumătatea drumului. Ori, capătul transcendent al religiei este Dumnezeu, devenit om înviat."

Paul Nicolaevici Evdochimov (1901-1970), teolog rus, fiul unei familii nobile din Petesburg. În Rusia absolvă școala militară și este înrolat în armata albă, luptând doi ani împotriva revoluției bolșevice. Familia se refugiază la Istambul, apoi la Paris. În anul 1928 este licențiat în teologie, se căsătorește și are doi copii. Obține doctoratul în litere cu teza „Dostoievski și problema răului". Îi moare soția, se recăsătorește și din anul 1962 până la sfârșitul vieții predă ca profesor de teologie la Institutul Saint Serge din Paris și face parte din Comitetul de Studii de Bossey.

***

„Dimineața, când deschizi ochii, citește întâi din Sfânta Scriptură: lasă-l pe Domnul să-ți vorbească, apoi sculându-te, roagă-te, spune-I și tu ce dorești. Ziua toată să-ți fie gândul și inima numai la El, ca să iei putere și înțelepciune contra încercărilor dinlăuntru ale omului vechi (obiceiurile rele vechi) și dinafară ale lumii rele". „Strigătul credinței"

Preot Ioan Boboc (1911-1977), a fost supranumit și „Mărturisitorul", datorită credinței sale. Originar din Lopătari-Buzău, arestat în anul 1952, iar ulterior internat în spitalul psihiatric Săpoca. Preotul profesor dr. Gheorghe Drăgulin semnala încă din anul 1991, ca preotul Ioan Boboc Mărturisitorul să fie trecut în rândul sfinților.

„1001 CUGETĂRI" VOL. XII

Lasă un comentariu