Scandal diplomatic între Budapesta și București! Ambasadorul României la Budapesta, convocat de Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria

Distribuie pe:

În urma recentelor afirmații făcute de premierul Mihai Tudose cu privire la autonomia Ținutului Secuiesc, MAE ungar l-a convocat pe ambasadorul României la Budapesta, Marius Lăzurcă, solicitând „explicații și scuze din partea Guvernului României".

Reamintim că joi seara, într-o postare pe o rețea de socializare, Mihai Tudose a afirmat că refuză orice dialog legat de autonomia vreunei părți a României, considerând-o drept o încălcare a Constituției. Ulterior, în cadrul unei emisiuni TV, premierul a adăugat că „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag."

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că este „șocat" și așteaptă scuze de la premier, întrucât declarațiile acestuia sunt „inacceptabile" și nu vor rămâne fără consecințe. Kelemen consideră că premierul nu poate să rămână în funcție pe termen lung, în UE, deoarece „nu poate fi credibil un om politic care face astfel de afirmații și care spune că vor flutura lângă steag unii sau alții", notează News.ro.

Lasă un comentariu