Noi scenarii și atacuri antiromânești!

Distribuie pe:

Probabil, puțini au fost cei înclinați să creadă, atunci când afirmam, cu luni în urmă, în paginile „Cuvântului liber", că odată cu începerea sărbătorilor Centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, Budapesta, UDMR, PCM, PPMT, CNS și autonomiștii teritoriali vor declanșa un val de atacuri împotriva României și a românilor.

Totul a început odată cu înființarea, la Budapesta, a Organizației „Trianon 100", cu scopul de a lovi în sărbătorile Centenarului Unirii și nașterii României Mari. Neorevizioniștii, iredentiștii, autonomiștii teritoriali, șovinii, repede au pus la cale noi scenarii antiromânești, confirmând tocmai susținerile noastre de mai sus.

În primele zile ale începerii sărbătorilor Centenarului Unirii și al făuririi României Mari, de după 1 ianuarie 2018, liderii partidelor maghiare (UDMR, Partidul Civic Maghiar - PCM și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania - PPMT), întruniți, la Cluj-Napoca, au fiert mărgeaua lor șerpească în otrăvuri iredentiste și au cerut, cu obișnuita de-acum obrăznicie minoritară, autonomie teritorială, locală și culturală pentru Ținutul Secuiesc. Autonomia acelui inexistent, așa-zis Ținut Secuiesc, cu scopul, tăinuit, de a reînființa Regiunea Autonomă Maghiară, de tristă amintire pentru români, de prin 1952, cadoul lui Stalin, prin grija consilierilor sovietici, buni prieteni ai unor minoritari maghiari de pe atunci, cu pâinea și cuțitul în mână. Ca și atunci, ei doresc azi, în Harghita, Covasna și Mureș, o altă Insulă a Șerpilor în inimă de Românie. Totul, zic ei, în numele „nedreptăților" Trianonului! Care „nedreptăți"?

Și n-au întârziat ei să-și dea în petic. Cum n-au întârziat nici reacțiile dure ale Budapestei, „creierul" de unde pornesc toate scenariile abracadabrante din ultima vreme. După replica dură, dar atât de necesară, a primului ministru al Guvernului României, care spunea, că, dacă liderii autonomiști ai minorității maghiare, șefii partidelor amintite, care cer autonomie teritorială, vor mai arbora steagul secuiesc, cârpa aceea, textila de doi bani, pe instituțiile Statului Român din cele două județe, vor flutura și ei lângă acel steag, a iritat, la culme, Budapesta! Ambasadorul României la Budapesta, Marius Lăzurcă, a fost chemat, de urgență, la Ministerul de Externe al Ungariei, pentru a protesta împotriva replicii premierului român, Mihai Tudose, la obrăznicia liderilor celor trei partide maghiare (UDMR, PCM, PPMT), care cer (itt ès mòst!), autonomia teritorială a așa-zisului Ținut Secuiesc, autonomie locală și culturală. Ministerul de Externe al Ungariei consideră replica premierului român ca „inadmisibilă"!

Din păcate, reacția Ministerului de Externe al României a fost, ca de obicei, destul de palidă față de obrăznicia budapestană, față de gravitatea gestului Ministrului de Externe ungar. Ar fi fost cazul, măcar în ceasul al doisprezecelea, ca domnul Meleșcanu să-i amintească acelui coleg budapestan faptul că timpul acela al Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, a trecut demult, că suntem deja în anul 2018. Și, mai ales, domnul Meleșcanu ar fi trebuit să-i citeze, integral, textul articolului 1 din Legea fundamentală a țării, Constituția, pentru ținere de minte: „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil". Cât se poate de clar! Sunt prevederi constituționale de care trebuie să țină cont, atât românii, cât și minoritarii maghiari, și ei fiind cetățeni ai acestei Românii, cu toate drepturile, conform standardelor europene, țară pe care ei vor s-o destructureze, să distrugă unitatea Statului Român. Acești autonomiști teritoriali ar fi bine să mai parcurgă și alineatul 5 al articolului 1 din Constituție: „În România respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor, este obligatorie".

La auzul replicii premierului Mihai Tudose, sar cu o gură mare, cât o șură, și liderul struțo-cămilei, Kelemen Hunor, și Iuda - Tõkés László, mâhniți la culme și interpretând spusele premierului, pentru replica lui curajoasă în fața obrăzniciei liderilor partidelor maghiare (UDMR, PCM, PPMT), care cer autonomie teritorială, locală și culturală. Kelemen Hunor pretinde chiar scuze! Zău? Pentru ce? Tõkés László are neobrăzarea să ceară chiar demisia premierului Tudose! Cu ce drept cutează, tocmai el, să ceară demisia unui premier român, el - europarlamentar pe listele FIDESZ, partid de guvernământ în Ungaria, el, cel care, în nesimțirea lui, îi cerea lui Viktor Orbán, premierul ungar, ca Ungaria să ia sub protectoratul ei Transilvania?!

Numai că lucrurile nu s-au oprit aici. Să le mai ceri ăstora logică simplă și necesarul bun-simț și respect? În noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, Ambasada României de la Budapesta a fost atacată și profanată de membrii „Mișcării celor 64 de Comitate." Acolo, de unde pleacă atâtea scenarii antiromânești, au apărut sloganuri iredentiste, neorevizioniste, șovine, precum: „Aici vrem ambasada secuilor"; „Nu mai vrem aici Ambasada României!". Grav. Cât se poate de grav! Timp de opt ore, stema de pe Ambasada României din Budapesta, a fost acoperită cu o zdreanță, cu un steag al așa-zisului Ținut Secuiesc!

Din păcate, replica domnului Meleșcanu este, ca de fiecare dată, palidă, amintind doar că va avea loc o discuție cu ambasadorul Ungariei la București, privind incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute de la Ambasada României de la Budapesta. În acest sens, vor fi solicitate măsuri de securitate sporite la sediul misiunii diplomatice române, care să corespundă prevederilor Convenției de la Viena din 1961, privind relațiile diplomatice, astfel încât activitatea ambasadei să nu fie perturbată în nici un fel. (…) Ministerul Afacerilor Externe din România își manifestă preocuparea față de atitudinea provocatoare a Mișcării celor 64 de Comitate, cu scopul de a defăima simbolurile naționale ale României. (…) MAE lansează un apel către autoritățile maghiare de a asigura inviolabilitatea și integritatea localurilor misiunii României și a personalului său." Atât. Niciun fel de protest. Nu-i cam puțin?

De ce s-a permis să se ajungă aici? Ce înseamnă asta? O profanare a simbolurilor românești pe Ambasada României din Budapesta! Atât România, cât și Ungaria sunt membre ale Uniunii Europene și ale NATO! Ce părere are domnul Meleșcanu? Unde se va ajunge, dacă lucrurile vor continua astfel? Prea multă lașitate, trădare, prea multe concesii nepermise! Cât, oare, se va mai pune, în astfel de cazuri, batista pe țambal?

Îi avertizăm, din nou, pe cei care mereu vâră bățul, la hârâială, prin gard, așa cum prin „Cuvântul liber", de atâtea ori am mai făcut-o, atrăgându-le atenția acestor nemernici să coboare cu picioarele pe pământ, că și răbdarea românească are o limită. Să-și amintească ei cum s-au întâmplat, cum s-au sfârșit provocările și scenariile lui Bela Khun, din anul 1919, când Armata Republicii Comuniste Ungare a Sfaturilor, în frunte cu Divizia Secuiască, a atacat tânăra Românie Mare. Atunci, trupele generalilor Gheorghe Mărdărescu și Traian Moșoiu, au dat peste cap armata Ungariei, au ocupat, la 4 august, Budapesta, iar opinca românească și Tricolorul au fost înălțate pe Parlamentul ungar. Dacă autonomiștii teritoriali, neorevizioniștii, iredentiștii maghiari, dușmani ai României, astfel vor continua, cum, iată, au început de un timp încoace, sigur se vor convinge de o realitate, de un adevăr. Chiar nu văd ei cum se strânge lanțul? Păcat!

 

 

Lasă un comentariu