LOCUITORII DIN HAWAII, ANUNȚAȚI CĂ SUNT ATACAȚI CU RACHETE NUCLEARE

Distribuie pe:

Sâmbătă dimineața (13 ianuarie 2018), locuitorii din Hawaii au fost alertați că, în foarte scurt timp, vor fi atacați de... rachete nucleare nord-coreene.

Potrivit agerpres.ro, utilizatorii de telefoane mobile au primit următorul mesaj: „O amenințare cu rachete balistice iminentă către Hawaii. Căutați un adăpost imediat. Acesta nu este un exercițiu!". Din fericire, nu a fost decât o alarmă falsă, declanșată dintr-o greșeală șocantă a unui angajat al apărării civile. Alerta a durat 38 de minute, timp în care, potrivit martorilor și imaginilor, lumea a fugit îngrozită să se adăpostească.

Apoi, guvernatorul statului, David Ige, și-a cerut scuze și a spus că alerta a fost provocată de un angajat care a apăsat butonul greșit. Acesta ar fi declanșat alarma în timpul unui exercițiu intern și nu ar fi fost conștient de greșeală decât atunci când telefoanele mobile din centrul de comandă au început să afișeze alerta. Guvernul SUA a anunțat că va face o anchetă completă.

În Hawaii, există un sistem de alertă din cauza apropierii potențiale de rachetele nord-coreene. În decembrie 2017, statul și-a testat sirena de avertizare nucleară pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece.

Lasă un comentariu