GOANA ANULUI 2017

Distribuie pe:

Cum a trecut anul 2017? În mare goană. Cu o senzație aproape dureroasă a timpului care se scurge printre degete și o mare presiune a lucrurilor care TREBUIE făcute. Viața unui dascăl a zilelor noastre este mult mai solicitantă decât pâna acum, chiar dacă ai în spate 35 de ani de muncă. La Școala Gimnazială „Avram Iancu" i-am învățat pe fluturașii clasei I B să culeagă nectarul învățăturii și să umple lumea de culoare. Am obținut trofeul Concursului Național „Aripi de primăvară", organizat de Liga Scriitorilor și multe alte premii la concursuri școlare naționale, precum și gradația de merit. La Fundația Buckner, am coordonat elevii clasei I în activitatea de „after school", acordându-le sprijin în efectuarea temelor și în recuperarea lacunelor.

Am cântat în corul Bisericii Sfântu Gheorghe, în corala „Amicii" și în grupul „Ram". Am lansat cartea Vrej de lumină în cadrul Festivalului „Ilva Fest" și am obținut premiul III în cadrul Festivalului de Poezie Religioasă „Credo", și am în lucru cel de-al cincilea volum de versuri și cea de-a treia antologie de amintiri din anii de școală, „Din amintirile fluturașilor". În puținul timp ce mi-a rămas, am contemplat măreția naturii, am călătorit în țară și am reușit în sfârșit să-mi vizitez fiica, plecată în Portugalia de 5 ani. M-am bucurat, de asemenea, de obținerea de către fiul meu a definitivatului în învățământ, cu o notă de peste nouă.

Regret că n-am putut face mai multe lucruri pentru ca lumea în care trăim să fie mai frumoasă și să găsesc mai multe punți spre oameni.

Cu ocazia Centenarului, voi cânta împreună cu grupul „Ram", cântece patriotice la Casa de Cultură și la alte manifastări similare, și voi încerca să scot la lumină frumusețea României și a românilor prin toate mijloacele posibile, lucru pe care ar trebui să-l facă toți românii adevărați de pretutindeni, pentru ca imaginea României să fie cea reală, cu bune și rele.

 

TRECERE

A mai trecut un an prin noi

Și-a risipit în van secunde

Golite de trăiri în doi,

Cu flăcările muribunde.

 

A mai trecut un an grăbit

Cu-mbrățișări fugare

Ce-ți lasă cuibul pustiit

Și amintirile amare.

 

A mai trecut un an în goană,

Prin insule ce s-au zidit în noi,

Lăsând cuvintele uscate-n pană

Și-n suflete singurătăți în doi.

 

Lasă un comentariu