Balul liberalilor mureșeni - Distracție, proiecte și politică

Distribuie pe:

Hotelul Imperial Inn din Târgu-Mureș a găzduit vineri, 12 ianuarie, tradiționalul bal al organizației județene a Partidului Național Liberal, „cel mai important partid românesc din județ, cu cel mai mare număr de primari și de aleși locali", potrivit președintelui organizației, senatorul Cristian Chirteș.

Ediția din acest an - „sub bagheta" doamnei Mara Togănel , consilier județean, vicepreședinte al PNL Mureș, desfășurată în prezența președintelui PNL, Ludovic Orbán - a îmbinat… plăcutul cu utilul, în sensul că, pe lângă cântec, joc și voie bună, au fost conturate o serie de strategii și au fost lansate câtva proiecte „made in Mureș", în perspectiva Centenarului Unirii, dar și a alegerilor prezidențiale și europarlamentare din 2019.

Noul an a debutat sub auspicii mai degrabă sumbre, „cu mai puțini bani în vistieriile primăriilor și cu un spectacol de prost gust pe care îl oferă în fiecare zi coaliția aflată momentan la guvernare", a punctat, în cuvântul său, Cristian Chirteș. În context, liderul liberalilor mureșeni a anunțat elaborarea a trei proiecte majore, vizând contextul socio-economic, primul dintre ele reprezentând strategia propusă de PNL Mureș pentru dezvoltarea județului în perioada 2018 - 2020, chiar sub genericul Proiectul de Județ, ce urmează a fi demarat la începutul lunii februarie. Tot în primele luni ale anului, liberalii vor lansa proiectul Fabricat în Mureș, menit a reuni mărcile, produsele și serviciile mureșene. „Vom crea un vehicul care să-i reprezinte cu adevărat pe producătorii și furnizorii de servicii mureșeni, ale căror afaceri sunt motorul dezvoltării județului Mureș", a detaliat Cristian Chirteș.

Nu în ultimul rând, PNL Mureș lansează, în viitorul apropiat, proiectul Anul Centenarului Marii Uniri, dat fiind că - a explicat Cristian Chirteș - în lipsa unui asemenea proiect la nivelul administrației județene, „avem o datorie de onoare să cinstim România în anul în care împlinește 100 de ani".

În cadrul manifestării de vineri seara, au fost prezentate și două inițiative considerate ca unice în viața publică a județului: fiecare organizație a partidului urmează să „adopte" câțiva copii din comunitatea pe care o reprezintă, sprijinindu-i cu resursele necesare pentru a putea să urmeze cursurile școlii, PNL Mureș propunându-și ca, prin intermediul proiectului social Vreau să merg la școală, să contribuie la prevenirea abandonului școlar în județ: „Scopul nostru este ca, în luna septembrie să putem spune că PNL Mureș a ajutat măcar 500 de copii să înceapă viitorul an școlar cu rechizite și cu un trusou complet".

Cea de a doua „surpriză" a constituit-o anunțul potrivit căruia PNL Mureș posedă o nouă carte de vizită - site-ul www.ambasadoriimuresului.ro și pagina de Facebook cu același nume, platformă on-line pe care liberalii mureșeni își propun să aducă în atenția publică oameni, locuri, fapte, tradiții, care să pună în valoare elemente deosebite ale comunităților locale, constituindu-se într-un veritabil brand al Mureșului.

Nu în ultimul rând, seara de vineri a însemnat instituirea, de către PNL Mureș, a Premiului de Excelență „Emil Dandea", în memoria marelui om politic și demnitar român (1893-1969), membru marcant al Partidului Național Liberal, primar al municipiului Târgu-Mureș (1922-1926; 1934-1937), inițiator și promotor al Târgu-Mureșului modern. Distincția va fi acordată unor personalități ale vieții publice mureșene cu merite deosebite în activitatea profesională. În cadrul evenimentului de vineri, Premiul de Excelență „Emil Dandea" al PNL pentru anul 2018 a fost decernat acad. prof. univ. dr. Horațiu Suciu, în semn de prețuire pentru întreaga activitate.

Balul liberalilor din județul Mureș (la care au fost prezenți primarii liberali din județ, numeroși membri PNL, precum și invitați speciali) dovedește că „Partidul Național Liberal are eleganță, are stil, are capacitatea de a scoate la iveală frumosul care există în societatea românească". Concluzia a fost formulată de președintele PNL, Ludovic Orbán, invitat special al manifestării. Potrivit liderului la nivel național, formațiunea politică pe care o conduce și-a revenit semnificativ după congres,

după cum arată sondajele de opinie, trendul ascendent și credibilitatea de care se bucură creând premisele readucerii PNL în situația de a câștiga următoarele alegeri.

 

Lasă un comentariu