15 Ianuarie - Ziua Culturii Naționale, celebrată la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și al omagierii poetului Mihai Eminescu, la 168 de ani de la nașterea sa, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș au organizat luni, 15 ianuarie, o serie de manifestări, sub genericul „LA STEAUA..."

Slujba de pomenire a avut loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail" din Târgu-Mureș, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul, în drumul său spre Blaj. Un drum de lumină va lega, simbolic, Biserica de Lemn de Statuia Poetului - cordon viu, cu lumânări aprinse, realizat de elevi ai instituțiilor de învățământ din județul Mureș, spunea prof. Camelia Irimie-Matei, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, și purtător de cuvânt Inspec-toratul Școlar Județean Mureș.

Activitățile au continuat la statuia lui Mihai Eminescu din parcul Centrului Cultural „Eminescu", din Târgu-Mureș. În cadrul acestora, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, prin prof. Ioan Macarie, inspector școlar general, a oferit Placheta Eminescu de Ziua Culturii Naționale, unor personalități care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic: preot Olimpiu Zăhan - Protopop al municipiului Târgu-Mureș, prof. Liviu Marian Pop - ministrul Educației Naționale, dr. Lucian Goga - prefectul județului Mureș, și prof. Rozalia Truța.

Manifestarea a fost onorată și de prezența primarului municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea.

La eveniment au participat oameni de cultură, elevi și dascăli din învățământul mureșean.

Lasă un comentariu