A PLECAT DIN ȚARĂ ȘI ALINA BICA?!

Distribuie pe:

După ce Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a anunțat că nu mai revine din Madagascar, întrucât în România este persecutat politic, se pare că și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, judecată în mai multe dosare penale, ar fi plecat în Costa Rica și nu s-a mai prezentat la procese de la începutul lunii decembrie a anului trecut.

„Astăzi (luni, 15 ianuarie 2018), a avut loc un nou termen în dosarul privind despăgubirile acordate de Autoritatea Naționala pentru Restituirea Proprietăților în care aceasta este judecată.

Alina Bica nu s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunțat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica. Conform unor surse de la ICCJ, avocatul Alinei Bica ar fi prezentat instanței documente în limba spaniolă prin care aceasta nu poate veni în România. Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie 2017 la proces, iar avocații au depus atunci în instanță acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania. Fosta șefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicție în acest sens.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive. Astfel, în noiembrie 2016, ea a fost condamnată de instanța supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenții pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu", scrie agerpres.ro.

 

Lasă un comentariu