La Liceul Vocațional „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș, Concurs de proiecte ,,Eminescu - lacrima din noi"

Distribuie pe:

Ziua Culturii Naționale a fost marcată de elevii Liceului Vocațional „Mihai Eminescu" printr-un moment inedit: concursul de proiecte „Eminescu - lacrima din noi". S-a oferit, astfel, prilejul tinerilor de a se exprima în mod original, realizând materiale ce au vizat aspecte mai puțin cunoscute din viața și activitatea literară a lui Mihai Eminescu - interviuri imaginare având ca răspuns versuri din lirica poetului, creații originale ale tinerilor, sau chiar scenete, sublinia dna. prof. Beatrice Standavid. Jurizarea a revenit dnei. profesoare Daniela Matache, dnei. bibliotecar Anica Brudan-Selcudean și elevei Csiki Izabella din clasa a XII-a G. Câștigătoare a fost desemnată echipa formată din Mărginean Ioana și Ioraș Andreea din clasa a X-a B, care au susținut lucrarea „Eminescu - trecut și prezent".

„Eminescu, Veronica, Creangă", primul film documentar, realizat în 1914, despre cei trei prieteni, i-a purtat pe elevi pe meleagurile Moldovei, dar și prin cercurile literare ale Societății Junimea, la ședințele căreia, Eminescu și Creangă participau.

Activitatea s-a încheiat cu un flashmob, în cadrul căruia a fost desfășurată o lacrimă uriașă de aproximativ 4 metri, cu peste 230 de lacrimi realizate manual de elevi și inscripționate cu reflecții privind opera poetică a lui Mihai Eminescu sau receptarea critică. Cele mai reușite idei, gânduri, versuri au fost cuprinse într-o plachetă lansată în cadrul acțiunii.

Expoziția de carte, „Lirică eternă", a fost organizată de dna. bibliotecar Anica Brudan-Selcudean, întregul moment fiind coordonat de dna. profesoară Beatrice Standavid.

 

Lasă un comentariu