Președintele Macedoniei refuză să promulge legea de promovare a limbii albaneze!

Distribuie pe:

Gjorge Ivanov, președintele Macedoniei, „a refuzat, miercuri, să promulge o lege, adoptată de Parlament, prin care albaneza ar fi devenit a doua limbă oficială a țării", blocând, astfel, o parte a acordului pe care se bazează coaliția premierului Zoran Zaev.

Partidul Social-Democrat al lui Zaev și reprezentanții etnicilor albanezi (sursa: Agerpres) au format o alianță care a răsturnat de la putere, după 11 ani, partidul naționalist VMRO, al lui Gjorge Ivanov. Statutul limbii albaneze a fost o promisiune importantă din partea premierului Zaev, în schimbul sprijinului indispensabil din partea parlamentarilor albanezi.

„Legea introduce - este de părere președintele Gjorge Ivanov - un paralelism costisitor la toate nivelele administrației, ducând la blocarea și disfuncționalitatea lor completă".

Ca peste tot unde sunt interese politice și personale, se dă mâna, chiar și cu dușmanul tradițional, pentru menținerea puterii și a privilegiilor. Premierul Zaev dă mâna cu albanezii, care constituie aproape un sfert din populația de 2,1 milioane a Macedoniei, pentru a-și atinge scopul, chiar dacă se creează „diviziuni pe criterii etnice" cu influențe și urmări nefaste în toate instituțiile de stat. Interesul național macedonian nu contează!

Suntem curioși cum vor reacționa parlamentarii noștri și președintele Iohannis în cazul pretențiilor neconstituționale ale UDMR, care cere ca maghiara să fie cea de-a doua limbă oficială în România?

Lasă un comentariu