INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, FOLOSITĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Maryland, citați de descopera.ro, au realizat o inovație extrem de utilă în sălile de judecată, numită „raționamentul artificial și analiza înșelăciunii", care va înlocui detectorul de minciuni tradițional și alte metode de investigație.

„Inteligența artificială poate fi mai exactă în verdict, ceea ce ar salva oamenii nevinovați de închisoare și nu ar permite celor vinovați să scape fără condamnare.

Sistemul folosește inteligența artificială pentru a clasifica micro-expresiile umane și pentru a analiza frecvența audio pentru tiparele vocale care pot indica dacă o persoană minte sau nu. Acest sistem se descurcă mult mai bine decât oamenii în a detecta minciunile.

Deși detectoarele de minciuni devin din ce în ce mai performante, acestea nu sunt utilizate în sălile de judecată, precum va fi cazul noului sistem. Acesta va fi folosit pentru a decide soarta oamenilor și va fi luat în considerare în funcție de context și limitările sale, pentru a ajuta un om - judecătorul - în a lua o decizie corectă", afirmă cercetătorii americani. 

Lasă un comentariu