ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST ,,MUREȘUL" SPECTACOLE DEDICATE CENTENARULUI MARII UNIRI

Distribuie pe:

Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureșul" din Târgu-Mureș, începe anul 2018 cu o serie de spectacole care se adresează elevilor.

Primul spectacol pentru elevi va avea loc în data de 23 ianuarie 2018, ora 10.00, la Ansamblul Mureșul. Elevii Gimnaziului ,,Alexandru Ioan Cuza" din Târgu-Mureș, însoțiți de dna director Olga Atomei, vor participa atât la spectacol cât și la atelierul de dans ce va preceda spectacolul.

Directorul adjunct al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureșul", Țogorean Teodor menționează colaborarea deosebit de bună cu instituțiile școlare de pe raza județului Mureș, mulțumind în special, inspectorului școlar general prof.Ioan Macarie.

Pe lângă spectacolele prezentate pentru elevi, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureșul" din Târgu-Mureș onorează și invitațiile primite din partea primăriilor din județ. Primăria orașului Luduș, prin reprezentantul ei, primar - Moldovan Ioan Cristian, invite locuitorii orașului în data de 24 ianuarie, la ora 16.30, la Casa de Cultură Luduș, la un spectacol susținut de membrii ansamblului.

După cum ne-a relatat directorul adjunct, toate spectacolele prezentate de instituție, vor fi dedicate Centenarului Marii Uniri.

,,În anul Centenarului spectacolul ,,Să cinstim glia străbună", prezintă o trecere prin tradițiile specifice zonelor istorice ale țării începând din Dobrogea, Muntenia, Moldova

și terminând cu Transivania. O istorie comună o sută de ani, a provinciilor românești poate fi studiată și prin intermediul folclorului, prin modul acestuia de prezentare. Toate aceste valori tradiționale dorim să le transmitem generației viitoare, păstrarea și promovarea tradițiilor populare fiind principala misiune a instituției noastre", a subliniat Țogorean Teodor.

 

Lasă un comentariu