Un aventurier laș, care o face pe viteazul!

Distribuie pe:

Carles Puigdemont, liderul separatiștilor catalani, a declarat că el „poate conduce Catalonia și din Belgia, pentru a evita, astfel, să fie întemnițat la întoarcerea lui în Spania, unde este urmărit de justiție, după tentativa de proclamare a independenței regiunii față de Spania". „În închisoare nu aș putea să mă adresez oamenilor, nici să scriu, nici să primesc vizitatori - afirmă el (…) Nu pot să acționez ca un președinte (regional) dacă sunt închis (…) Evident, acestea nu sunt condițiile de normalitate pe care le-am dorit, dar, din păcate, ar fi mult mai greu să o facem de pe teritoriul statului spaniol, unde aș fi în închisoare, decât de aici". În acest moment noul președinte al Parlamentului catalan, Roger Torrent, a angajat consultări cu diferite partide, pentru a propune un candidat la președinția regională, după alegerile din 21 decembrie 2017.

Carles Puigdemont, aflat în exil voluntar la Bruxelles, unde a plecat cu puțin timp înainte de a fi inculpat pentru „revoltă" și „răzvrătire", așteaptă să fie învestit de la distanță, ceea ce ar fi ilegal. El este singurul candidat la funcția de președinte regional. Însă, Guvernul spaniol a avertizat că va lansa acțiuni în justiție și va menține tutela impusă la sfârșitul lunii octombrie (2017) regiunii, dacă Puigdemont va încerca să fie învestit sau să guverneze din Belgia.

Un lucru este cât se poate de clar: când este vorba despre unitatea statală a Spaniei, guvernanților spanioli nu le mănâncă, după cum se vede, câinii din traistă, neacceptând nicio rupere teritorială, nicio independență regională! Iar Puigdemont o face pe viteazul, afirmând că el ar putea conduce Catalonia din Belgia. Un gest de lașitate al unui aventurier care, în momentul în care i se cerea socoteală, și-a pus palma în fund și a șters-o. Mare „viteaz"!

 

Lasă un comentariu