MEDICAMENT NOU PENTRU TRATAREA SCLEROZEI MULTIPLE

Distribuie pe:

Comisia Europeană a acordat autorizația de punere pe piață pentru un nou medicament, intitulat Ocrevus, destinat tratamentului pacienților adulți cu forme recurente de scleroză multiplă, cu boală activă definită prin caracteristici clinice sau imagistice, și pentru tratamentul pacienților adulți cu scleroză multiplă primar progresivă (SMPP), incipientă, în ceea ce privește durata bolii și nivelul de dizabilitate și cu caracteristici imagistice ale activității inflamatorii.

„Scleroza multiplă (MS) afectează circa 700.000 de persoane în Europa, dintre care aproximativ 96.000 suferă de forma primar progesivă de scleroză multiplă, una dintre formele care provoacă invalidități majore. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS suferă de forma recurentă (RMS) sau primar progresivă (PPMS) la momentul diagnosticării.

Aprobarea primită din partea Comisiei Europene pentru acest medicament este o veste foarte bună. Acest medicament are potențialul de a fi un punct de cotitură în abordarea și tratamentul sclerozei multiple.

Până la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroză multiplă primar-progresivă (PPMS), care adesea erau nevoite să se deplaseze cu ajutorul unui baston sau a unui scaun cu rotile, să renunțe la locul de muncă și să necesite îngrijire specială, nu dispuneau de tratamente aprobate care să încetinească progresia bolii. Persoanele cu formă recurent remisivă de scleroză multiplă (RMS) adeseori erau nevoite să aleagă între siguranță și eficacitatea crescută a tratamentului. Acest medicament se administrează o dată la șase luni, fără a fi nevoie de monitorizare constantă, ceea ce, sperăm noi, va ajuta oamenii să își trăiască viața fără a se gândi zilnic la tratament", declară oamenii de știință britanici de la Universitatea Regală din Londra, citați de descopera.ro.

Până acum, acest medicament a fost aprobat pentru tratament în țări din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Europa de Est, precum și Australia și Elveția.

Lasă un comentariu