Un elev din China a ajuns la școală cu părul înghețat!

Distribuie pe:

Într-o dimineață extrem de friguroasă, cu o temperatură de minus 9 grade Celsius, Fuman Wang, un băiețel din China, în vârstă de opt ani, care locuiește într-o zonă de munte, a străbătut peste 4,5 kilometri prin ger pentru a ajunge la școală.

„Fuman provine dintr-o familie săracă, așa că părinții nu și-au putut permite să-i cumpere hăinuțe corespunzătoare pentru iarnă. După două ore, băiatul a intrat în sala de curs, iar colegii au izbucnit în râs, deoarece avea părul, sprâncenele și genele complet înghețate și obrajii foarte roșii, ceea ce îl făcea să arate ca un om de zăpadă.

Fu Heng, directorul școlii în care învață băiatul, a declarat că nu i-a venit să creadă atunci când micuțul a intrat pe ușă. Băiatul avea părul complet alb din cauza cristalelor de gheață depuse pe capul său de-a lungul drumului de aproape cinci kilometri prin ger.

Acesta l-a fotografiat și a făcut imaginile publice, iar de atunci oamenii, impresionați de drama copilului și catalogându-l drept un simbol al ambiției incredibile pe care o au locuitorii din mediul rural, care reprezintă 43% din populația Chinei, au trimis școlii donații în valoare 15.000 de dolari, 20 de echipamente de încălzire și 144 de seturi de haine călduroase de iarnă", notează descopera.ro. 

Lasă un comentariu