Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la Târgu-Mureș: „Dacă începem o relație de cooperare, putem vinde produse agricole pe piața Euro-Asia"

Distribuie pe:

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a declarat vineri, la Târgu-Mureș, că între țara pe care o reprezintă și județul Mureș au fost identificate numeroase posibilități de colaborare, una fiind cea privind produsele agricole, informează Agerpres. Oficialul a menționat că dacă va începe o relație de cooperare tip „joint inventors", românii vor avea oportunitatea de a vinde produsele fără taxe foarte mari pe piața Euro-Asia, întrucât Republica Belarus este membră a Uniunii Vamale Euroasiatice.

„Apreciez atitudinea județului Mureș de a dezvolta relațiile de colaborare cu Belarus și voi fi mult mai deschis să vă sprijin în dezvoltarea și întărirea relațiilor de colaborare. În ceea ce privește produsele lactate și cele agricole am considerat, întotdeauna, că produsele românești sunt la nivel de top", a declarat ambasadorul Republicii Belarus, la vernisajul expoziției fotografice „Vizita delegației județului Mureș în Bielorusia - septembrie 2017", organizată de Instituția Prefectului - Județul Mureș.

Oaspetele a arătat că a fost onorat să sprijine vizita din luna septembrie, pe care prima delegație din România a efectuat-o în Belarus, delegație care a fost condusă de către prefectul de Mureș. Dr. Lucian Goga a precizat, la rândul său, că ambasadorul Grinkevich este pentru a treia oară în județul Mureș și că în baza acestei colaborări a fost organizată și acea vizită din septembrie 2017, în Belarus, în cadrul căreia au fost semnate mai multe acorduri de colaborare, în domeniile educație și economic, mai notează sursa citată.

Lasă un comentariu