Eveniment cultural interactiv reghinean

Distribuie pe:

În data de 15 ianuarie, ora 17, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară" din Reghin, au început  emoțiile culturale ale unei săli pline de iubitori ai culturii și literaturii române. Amintirea marilor poeți: Mihai Eminescu, Adrian Păunescu, Grigore Vieru, ... au ridicat sala în picioare, în repetate rânduri.

Eminentul poet și om de cultură, Nicolae Băciuț, a recitat un remarcabil poem al poetului Marin Sorescu - „Trebuiau să poarte un nume" (din vol. Poeme, 1963). Eleva Roxana Giurgiu, a dovedit o memorie prodigioasă și o interpretare plină de sensibilitate, în recitarea unei poezii dedicate lui Mihai Eminescu, aparținâd poetului Răzvan Ducan.

Poetul Andrei Păunescu a strălucit, evocând momente memorabile din activitatea culturală a tatălui său, acela care a fost regretatul poet și mare patriot - Adian Păunescu.

La întregul spectacol  a existat o participare emoțională remarcabilă a tuturor spectatorilor prezenți. Acest eveniment cultural de excepție, a beneficiat de aportul unui manager cultural extrem de valoros și cu numeroase realizări culturale de acest gen - poeta și omul de cultură reghinean, Sorina Bloj.

Acestea au fost câteva impresii de spectator, implicat și încântat de acest mare eveniment cultural reghinean.

Lasă un comentariu