HORA UNIRII - LA CÂMINUL PENTRU PERSONAE VÂRSTNICE „Române, să fii bun!"

Distribuie pe:

B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș au marcat Ziua de 24 Ianuarie 1859, printr-un eveniment pe care l-au numit: „Române, să fii bun!".

Câțiva dintre ei le-au adus aminte celorlalți evenimente din iarna lui 1859, evocându-i pe Alexandru Ioan Cuza și faimosul Moș Ion Roată, unul dintre țăranii care au jucat un rol direct în evenimentele din urmă cu 159 de ani.

Evenimentul a fost completat prin cântece patriotice, de simțire românească, oferite de solistele cu voci unice și cu românismul în suflet, Grupul „Mureșencele", solistele Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", și anume: Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad și Maria Sântean Faghiura.

Pornind de la discursul adresat de Mihail Kogălniceanu, domnitorului Alexandru Ioan Cuza, „Măria Ta, ca domn, fii bun, fii blând; împacă patimile și urile dintre noi și reintrodu în mijlocul nostru strămoșeasca frăție", le-am adresat și eu b-unicilor îndemnul ca în acest an, pus sub semnul Centenarului Marii Uniri, ca indiferent de limba maternă, de port sau de religii să fie mai buni, mai blânzi, să fie un model de conviețuire interetnică.

Lasă un comentariu