Demnitate poloneză!

Distribuie pe:

„Polonia nu va face nicio concesie în disputa sa cu Uniunea Europeană, în legătură cu reformele controversate din sistemul judecătoresc", a anunțat, vineri, Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege și Justiție, formațiune aflată la guvernare la Varșovia. „Programul de schimbări profunde din țara noastră nu va încetini, dimpotrivă, nu poate exista vreo negociere despre ajungerea la un acord cu puteri care, ani de zile, au tratat Polonia ca pe averea lor personală'" - a declarat Jaroslaw Kaczynski.

După cum se știe, Comisia Europeană susține că reforma Justiției, inițiată de Varșovia, încalcă statul de drept și celelalte valori democratice europene, Polonia fiind primul stat membru al UE, împotriva căruia a fost lansată procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona. „Nu există, desigur, nicio modalitate prin care Polonia să se supună unei decizii a Curții de Justiție a UE, cu privire la reformele sistemului judecătoresc. Aceasta este competența noastră internă, garantată de UE", a declarat Kaczynski.

Șeful diplomației de la Varșovia, Jacek Czaputowicz, a declarat, vinerea trecută, că „Guvernul de la Varșovia nu va accepta, în mod sigur, o măsură, care ar fi pregătită în prezent la Bruxelles, prin care finanțarea europeană să fie legată de respectarea statului de drept. Polonia nu va accepta o astfel de abordare neconformă cu principiile UE, Fondurile structurale nu sunt acte de caritate, sunt acordate în funcție de veniturile dintr-un stat dat". Poziția Poloniei - una de invidiat, de verticalitate și de demnitate națională în UE!

Lasă un comentariu