Doar două școli mureșene au WC-ul în curte!

Distribuie pe:

„La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD - ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor", scria ministrul Educației, Liviu Pop, pe pagina sa de facebook, exact în 24 ianuarie 2018, Ziua Micii Uniri.

Pentru conformitate, ministrul Educației își însoțește comentariul cu „inventarul" pe județe al numărului de școli care nu dispun de un grup sanitar în interior.

Spre surpriza noastră, județul Mureș figurează cu doar două școli în care elevii sunt nevoiți să folosească toaleta din curte, pe primul loc din acest punct de vedere situându-se județul Ilfov, cu o singură școală.

În schimb, în județele din Moldova, e dezastru. Județul Vaslui are cele mai multe școli cu WC-ul în exterior - 389, urmat de județele Suceava (219 școli), Botoșani și Iași - cu câte 207 școli.

Lasă un comentariu